Днес тържествено може да се насладите на шоколадов десерт, тъй

...
Днес тържествено може да се насладите на шоколадов десерт, тъй
Коментари Харесай

Как да направим шоколадова торта за една минута

Днес тържествено може да се насладите на шоколадов десерт, защото на 27 януари се отбелязва Националният ден на шоколадовата торта. Любимият сладкиш е минал през огромно развиване с годините.

А до момента в който си хапвате от свидната на всички шоколадова торта, може да се запознаете с няколко любопитни обстоятелството за нея.
 Превърни се в сияйната героиня на нощта с Black Opium Neon на YSL Edna предлага Превърни се в сияйната героиня на нощта с Black Opium Neon на YSL
Първите торти са се приготвяли в Гърция, само че те са били по-тежки и единствено в кръгла или квадратна форма. Първите торти наложително са се приготвяли в композиция с ядки и мед.

Древните римляни също са приготвяли торти, които приличали на актуалния чийзкейк. Сладкишите са били единствено част от даровете към боговете и се консумирали единствено от аристократичното общество.

За първи път шоколадовата торта е приготвена през 1828 година от норвежеца Конрад Ван Хутен, който почнал да употребява шоколада за приготвянето за ликьор и разкрил, че консистенцията е идеална и за торти.

Шоколадът и тестото обаче са смесени за първи път от англичани при започване на XVIII век, които приготвяли пържени питки, сходни на мекиците.

В средновековна Англия думите самун и торта са означавали едно и също нещо, а хората не правели разлика сред тях, тъй като и двете са се приготвяли от тесто.

Днес приготвянето на торти е цяло изкуство, а главното им предопределение е за поднасяне при рождени дни и специфични мотиви. За някои семейства тортите и сладкарството са фамилна традиция, а тайните по приготвянето им се предават от потомство на потомство.

 торта шоколад Istock

Шоколадовата торта и до през днешния ден си остава най-популярното лакомство в света. Сред най-обичаните нейни типове са Шварцвалд, Дяволска шоколадова торта и Гараш.

Черният шоколад е най-предпочитаната глазура, а в композиция с ядки е същинска класика.

Как бихте реагирали, в случай че ви кажем, че е допустимо да извършите вкусна шоколадова торта единствено за Edna минута?

Да, напълно съществено! Попаднахме на тази техника в американския уебсайт Chocolatecoveredkatie.com и взехме решение, че би трябвало да ви споделим рецептата за това сладко наслаждение .

За задачата ще са ви нужни една чаша, в която ще извършите тази вдъхновяваща лесна и бърза торта, напълно мъничко самообладание и следните артикули:

✔ 3 супени лъжици какао на прахуляк
✔ 3 супени лъжици брашно
✔ 1/4 чаена лъжичка сол
✔ 3 чаени лъжици кафява захар
✔ 1/3 чаена лъжица бакпулвер
✔ 2 супени лъжици масло
✔ 3 супени лъжици прясно мляко
✔ 1/2 чаена лъжица суха ванилия

 торта шоколад Istock

В подобаващ приблизително огромен съд смесете сухите съставки от листата (какаото, брашното, солта, кафявата захарта, бакпулвера, ванилията) и ги разбъркайте добре. След това прибавете млякото и маслото и още веднъж разбъркайте до приемане на хомогенна консистенция.

Прехвърлете получената примес в подобаваща чаша , чието дъно и стени авансово сте намазали с олио, и я поставете за 40-50 секунди в микровълновата печка.

Ето че бързият десерт към този момент е подготвен. Можете да го хапнете още на мига, само че не забравяйте да го извадите от горещата чаша. Ако изчакате малко, до момента в който се охлади в съда, по-късно можете да го извадите в паница, като той ще е запазил приятната си кръгла форма и ще е съвършен за консумация.

По предпочитание можете да извършите ефектна глазура с течен шоколад, когато към този момент сте извадили мини тортата от чашата.

Получената порция е за един човек, само че по същия метод можете да извършите мини сладкиши за вашата половинка, за цялото семейство, за гостите, които очаквате.

Не е за поверие, нали? Кой сподели, че хубавите неща ставали постепенно? Ето го доказателството - едноминутното сладко прелъщение.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР