Днес така наречените каналджии обявиха война на българската държава и

...
Днес така наречените каналджии обявиха война на българската държава и
Коментари Харесай

Министър Дерменджиев обяви война на каналджиите

Днес по този начин наречените каналджии оповестиха война на българската страна и българската страна ще отговори с цялата си мощност на това предизвикателство. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който дойде на мястото на случая в Бургас, при който починаха двама служители на реда след гонене на рейс с мигранти. 

“Ще създадем всички належащо да не се повтори този случай и да приключат тези дейности, които зачестиха, увери той. Охраната по границата ще бъде засилена “, сподели министърът. Той заяви, че са арестувани лица и с тях се работи, като има подозрение за още едно лице, което се търси сега. Задържаните не са български жители. 

За страдание загубихме две прелестни български момчета, най-искрени съболезнования на околните, съобщи още Иван Демерджиев. Пред публицисти той уточни, че се работи по информация, че има хора от системата на Министерство на вътрешните работи, които са в схемата за пропускане на хора през границата. Ще беседвам с околните на починалите служители на реда, на място се правят нужните процесуално–следствени дейности, това закононарушение ще бъде разкрито, сподели още министърът на вътрешните работи. 

“Акцентирах на този проблем още при встъпването си в служба, подхванали сме доста дейности за неговото решение. Сега ще усилим интензитета и ще включим и Министерството на защитата “, уточни той.  

“Още по пътя насам сме набелязали и подхванали ограничения, които се отнасят както към транспортните средства, по този начин и за хората, които се занимават с тази активност, до хората, които не могат да удържат натиска или вземат участие по някакъв метод в пропускането на мигранти през границата. През идващите дни ще има извънредно интензивни ограничения във връзка с всеки един от тях “, съобщи министър Иван Демерджиев. 

Вижте репортажа на Нова телевизия за случая:

Министърът заяви, че рейсът е бил бракуван и не би трябвало да е в придвижване. Задържан е притежателя на рейса от Хасково. Според него водачът на рейса е работил съзнателно когато е прегазил полицейската кола. Това е мнението и на Районна прокуратура от Бургас, които са повдигнали обвиняване за съзнателно действие.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР