Днес своя 51-ви рожден ден празнува невероятната Никол Кидман! Тя

...
Днес своя 51-ви рожден ден празнува невероятната Никол Кидман! Тя
Коментари Харесай

Никол Кидман - Edna жена от класа на 51!

Днес своя 51-ви рожден ден чества невероятната Никол Кидман!

Тя е образец за съумяла жена, майка и актриса. Никол се е потвърдила освен като страховит експерт през годините, само че и демонстрира на всички по какъв начин се гради едно крепко и любящо семейство.

Кидман е родена на 20 юни 1967 година в Хонолулу на Хавайските острови, щерка е на Джанет Ан Мак Нийл Кидман и доктор Антъни Дейвид Кидман. Баща ѝ е биохимик и клиничен психолог в Лейн Коув, Сидни и създател, който е взел участие интензивно в работническото придвижване. Майка ѝ е била инструктор на медицински сестри и редактор на книгите на своя брачен партньор.



Когато Никол се ражда, татко ѝ е теоретичен помощник в Националния институт за умствено здраве във Вашингтон. Семейството се завръща в Австралия, когато Кидман е 4-годишна. Тя стартира да взема уроци по балет, когато е на три години, по-късно учи в Младежкия спектакъл на Сейнт Мартин, Австралийския спектакъл за младежи и в театъра Филип Стрийт.

На 17 година стартира работа като теляк, с цел да помогне за лекуването на майка си, която била диагностицирана с рак на гърдата.

Дебютът й пред камера е още през 1983 година, само че първата й огромна роля е през 1989 година в трилъра Dead Calm.
- Освен с огромните си функции и голям брой кино награди Никол Кидман получава и друго самопризнание - на певица. Песента й Come What May с Еван Макгрегър доближава до 27-о място в английските чартове. Песента й с Роби Уилямс Something Stupid пък получава международна популярност.

 Никол кидман Getty/Gulliver

Неизвестна преди кино лентата Мулен Руж като певица, Кидман прави няколко доста положителни вокални осъществявания там. По-късно си сътрудничи с Роби Уилямс в песента „ Somethin' Stupid “. Песента доближава 8-мо място в австралийската ARIAnet ранглиста за сингли, и е номер 1 в продължение на 3 седмици във Англия. Това е английския коледен сингъл номер 1 за 2001.

Никол се счита за една от най-великите актриси в историята на киното. Носителка на награди „ Оскар “, „ БАФТА “, „ Сатурн “, „ Сребърна мечка “ и трикратна носителка на премия „ Златен глобус “.

Актрисата има 21-годишен брак с Том Круз. Разделят се през 2001 година В момента половинка й е Кейт Ърбан.

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР