Днес светът загуби основателя на световно известната верига за мебели

...
Днес светът загуби основателя на световно известната верига за мебели
Коментари Харесай

Как най-богатият датчанин създаде империята си

Днес светът загуби създателя на международно известната верига за мебели и артикули за дома JYSK Ларс Ларсен. 71-годишният предприемач, който беше най-богатият човек в Дания, е умрял в дома си в град Силкеборг, оповестиха от компанията, която има 25 магазини у нас в 18 града и има упоритостта до края на годината да отвори още 5 обекта и огромна дистрибуционна база в индустриална зона " Божурище ".

Ларс Ларсен е роден на 6 август 1948 година в дребното градче Арнборг в Централна Ютландия, Дания, където самотната му майка отглежда „ дребния Ларс “ и тримата му по-големи братя и сестри.
 
Няколко години по-късно, по финансови аргументи, фамилията се реалокира в Тий, в Северна Ютландия, където Ларсен е заставен да работи всеки ден като чирак до момента в който учи, а незабавно откакто взема тапия е назначен във компания за разработване на пердета по поръчка.
 
Само за една година той навърта хиляди километри в търсене на клиенти и комерсиалния му усет се вижда от началниците -  вършат го управител на отдела за завивки и матраци. Така той схваща всички тънкости на занаята, познава към този момент освен клиентите, само че и заводите -доставчици. Започва да се учи на маркетинг и завързва другарства с локалния вестник.
 
С помощта на медията прави и първия си по-сериозен търговски удар. Първата реклама, която пуска там е озаглавена „ КАТАСТРОФА С КАМИОН – развалени артикули на стойност 100 000 датски крони “. Разбира се, като същински търговец, той е купил авансово десетки матрака с пружини, леко изцапани при рухване от камиона, продава ги с отстъпка и компанията добре печели от оборота.
 
По-това време обаче жена му получава работа в Олбор и фамилията се реалокира там, където по-късно се раждат двете му деца - наследник и щерка. Той става управител в MinusService, която изиграва огромна роля в живота му. Там той за първи път опитва да продава домакински текстил по-евтино от съперниците си - без да включва потребителско обслужване. И съумява - компанията жъне триумфи, открива нови два магазина.

А Ларсен започва своя лична верига магазини, в които предлага спално долни дрехи и култивиран мебели като употребява всичките си спестявания в размер на 20 000 $.
В нея обаче ползва нова тактичност - по-голям подбор от домакински текстил на по-ниски цени, само че с включено потребителско обслужване. Магазинът му е под името Jysk Sengetøjslager и отваря порти на 2 април 1979 г, а през 2001 година се преименува на JYSK.

Вече 40 години компанията е измежду най-големите в света вериги-магазини, с повече от 2700 магазина в 52 страни. Миналата година Ларсен отпразнува обилен празник, който с нищо не показваше, че датчанинът скоро ще излезе от бизнеса.

Изненадващата вест за отдръпването си той заяви напролет - отхвърли от позицията си на ръководител на борда на шефовете откакто беше диагностициран с рак на черния дроб.
„ За злощастие, диагнозата е извънредно сериозна и заради тази причина взех решение да отделя повече време на моето семейство. За мен от огромно значение е, че бъдещето на компанията е в безвредни ръце “, сподели тогава Ларс Ларсен и уточни за правоприемник 47-годишния си наследник Якоб Брунсборг.

" Щастлив съм, че Якоб се съгласи да одобри позицията на ръководител, което значи, че JYSK и Lars Larsen Group ще продължи да съществува като фамилен бизнес със мощни обичаи “, показа тогава Ларс Ларсен и добави:
“Якоб е част от живота на компанията. Той е деен при вземането на значими решения в борда на шефовете за фирмите, които са част от Lars Larsen Group. Със сигурност е най-подходящият избор да управлява компанията, която сътворих. “

Днес Якоб бе първият, който, въпреки сломен, излезе пред медиите да удостовери гибелта на Ларсен. „ Баща ми е основал нещо неповторимо и е невероятно да го заменя. Аз и фамилията ми ще създадем всичко по силите си, с цел да развием труда на неговия живот. В момента, най-важното е да бъда до моите близки в тези сложни моменти. Ето за какво няма да разясня бъдещето на компанията “, съобщи новият най-богат датчанин.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР