Днес светът преживява безпрецедентна криза, която има отражение във всички

...
Днес светът преживява безпрецедентна криза, която има отражение във всички
Коментари Харесай

Обединени земеделци с мерки в подкрепа на земеделските производители и местната власт

Днес светът претърпява невиждана рецесия, която има отражение във всички сфери на живота. Много публични системи са сложени на огромно тестване. " Обединени земеделци " поддържаме напъните на държавното управление за понижаване на обществените и стопански последствия от рецесията с ковид. Ние считаме обаче, че в тези сложни моменти е належащо да бъде обезпечена спомагателна поддръжка за работа на земеделските производители, локалната власт и междинния и малък бизнес, пишат в писмо до медиите от политическата партия.
Земеделци желаят специфичен режим на работа в бранша
" В рецесията, която претърпяваме, ролята на земеделските производители като стожер на продоволствената сигурност става все по-голяма. Затова е значимо да се обезпечи безпроблемно напредване на земеделската техника по отношение на настоящите агротехнически мероприятия . Продължаването на земеделското произвеждане изисква безконтролен достъп до агроаптеките и до агроцентрове в страната . За оцеляването на земеделския отрасъл е належащо също по този начин да не се позволява закъснение или понижаване на дотациите на фермерите . "
От Обединени земеделци оферират да се обезпечи достъп до безлихвени заеми за земеделските производители , както и при опция да се финансира до 60 % от заплащането на работещите в земеделските стопанства .
" Нахранете нацията ": Няма кой да прибере реколтата във Англия
" Затварянето на пазари за земеделска продукция слага на тестване родните производителите. От Обединени земеделци считаме, че при прецизно съблюдаване на ограниченията и рестриктивните мерки от изключителното състояние, е значимо да продължи работата на кооперативните пазари за земеделска продукция. В изискванията на увеличаваща се безработица и лимитирани приходи, е належащо да се даде приоритет на комерсиалните практики, които подтикват скъсяването на веригата от производител до краен клиент . Това ще спомогне за предлагането на по-ниски цени на земеделската продукция, ще е фактор за ограничение на спекулата и не на последно място, ще разреши на производителите да получат по-добри доходи от своята активност. "
В поддръжка на българското произвеждане " Обединени земеделци " приканват в огромните търговски вериги и супермаркетите най-малко 50% от селскостопанската продукция в пресен и в модифициран тип да е българско произвеждане.
Радан Кънев към Борисов: Приложете икономическите ограничения, които ползва цяла Европа
 
" В изискванията на изключителното състояние локалната власт е изправена пред доста тествания. Като ефикасна мярка през днешния ден и предварителна защита против бъдещи рецесии от Обединени земеделци предлагаме основаване на антикризисен фонд във всяка община , който да се финансира с отчисления от локалните налози и такси. " От него биха могли да се вършат в допълнение вложения в рационализация на инфраструктурата и основаването на претовареност, показват от партията.
" Много е значимо да не се позволява прекъсване на финансирането на стартирали планове по Програмата за развиване на селските региони . В изключителното състояние през днешния ден предпочитано значение имат финансовите принадлежности на Държавен фонд „ Земеделие “, свързани с възраждането на селските райони, с модернизацията на земеделието и развиването на дребния и междинния аграрни бизнес. От Обединени земеделци считаме, че при нужда от преструктуриране в посока пренасочване на финансов запас от земеделските фондове, това да е единствено от тези ограничения, които са посочили през миналата година, че към тях няма изразен стопански интерес от страна на земеделския бизнес. "
От " Обединени земеделци " оферират и въвеждане на платформа за електронно ръководство на агросектора – с изключение на посредством отдалечена връзка и подаване на документи по електронен път, да се провежда и реализацията на земеделската продукция посредством система от онлайн тържища и борси .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР