Днес светът отдава почит на онези хора, които са направили

...
Днес светът отдава почит на онези хора, които са направили
Коментари Харесай

Световен ден на Рекордите на Гинес

Днес светът отдава респект на тези хора, които са създали най-невероятни неща по-добре от другите и са попаднали в книгата за Рекорди на Гинес. Този ден се отбелязва от 13 години и не престава да удивява с нови и нови описи на достижения.

Само те си знаят какво им е коствало да влязат в книгата на Световните върхове. Но един път приети, достиженията им остават там. Едва ли някой скоро ще усъвършенства най-далечния панер със задно салто на Харлемските баскетболисти - от 17 метра и 71 сантиметра.

Едва ли Еньо Рубик е подозирал, че един ден китаецът Цюе Цзянцюй ще успее да подреди неговото кубче с главата надолу за 15 секунди и 84 стотни.
 Отбелязват Световния ден на върховете на Гинес с редица занимателни събития Отбелязват Световния ден на върховете на Гинес с редица занимателни събития
Понякога те са странни, щури, съвсем невероятни, само че постоянно върхове. Днес е Световният ден на върховете на Гинес! Десетилетия наред организацията обикал...

Един от най-новите върхове в книгата на Гинес е балкански. На панаир в Сараево 140 готвачи от Босна, Сърбия, Македония, Черна гора и Словения сплотиха сили и направиха 14 хиляди 186 палачинки за 8 часа.

Но най-достойни за почитание несъмнено са върховете, които надмогват гравитацията и недъзите. Последната дума в тази категория е на американеца Арън Фодърингам. Той прелетя 21 метра и 35 сантиметра със засилка от рампа с инвалидната си количка.
 ​Излезе новото издание на Книгата на върховете на Гинес ​Излезе новото издание на Книгата на върховете на Гинес
Осемдесет и пет годишна акробатка на въздушен трапец, притежател на най-бързия картинг, задвижван с ракетен мотор и кучето Федър, почитател на подскоците...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР