Днес светът отдава почит на онези хора, които са направили

Днес светът отдава почит на онези хора, които са направили ...

Световен ден на Рекордите на Гинес.


Днес светът отдава почит на онези хора, които са направили най-невероятни неща по-добре от другите и са попаднали в книгата за Рекорди на Гинес. Този ден се отбелязва от 13 години и не престава да удивява с нови и нови списъци на постижения.

Само те си знаят какво им е коствало да влязат в книгата на Световните рекорди. Но веднъж признати, постиженията им остават там. Едва ли някой скоро ще подобри най-далечния кош със задно салто на Харлемските баскетболисти - от 17 метра и 71 сантиметра.

Едва ли Еньо Рубик е подозирал, че един ден китаецът Цюе Цзянцюй ще успее да подреди неговото кубче с главата надолу за 15 секунди и 84 стотни.
Отбелязват Световния ден на рекордите на Гинес с редица забавни събитияОтбелязват Световния ден на рекордите на Гинес с редица забавни събития
Понякога те са странни, щури, почти невероятни, но винаги рекорди. Днес е Световният ден на рекордите на Гинес! Десетилетия наред организацията обикал...

Един от най-новите рекорди в книгата на Гинес е балкански. На панаир в Сараево 140 готвачи от Босна, Сърбия, Македония, Черна гора и Словения обединиха сили и направиха 14 хиляди 186 палачинки за 8 часа.

Но най-достойни за уважение безспорно са рекордите, които надмогват гравитацията и недъзите. Последната дума в тази категория е на американеца Арън Фодърингам. Той прелетя 21 метра и 35 сантиметра със засилка от рампа с инвалидната си количка.
​Излезе новото издание на Книгата на рекордите на Гинес​Излезе новото издание на Книгата на рекордите на Гинес
Осемдесет и пет годишна акробатка на въздушен трапец, собственик на най-бързия картинг, задвижван с ракетен двигател и кучето Федър, фен на подскоците...

Източник: bnt.bg