Днес сутринта в много райони ще е тихо, ще бъде

...
Днес сутринта в много райони ще е тихо, ще бъде
Коментари Харесай

Тази събота поставя началото на серия от по-топли дни

Днес сутринта в доста региони ще е безшумно, ще бъде студено и в обособени котловини в Западна България има условия за слана. През деня времето ще е най-вече слънчево, след обяд с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от запад, който по-късно денем ще се ориентира от юг и с него ще стартира по-чувствително стопляне. Максималните температури ще са сред 18° и 23°, в София - към 20°, осведоми Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър. Температурите ще се покачват и оптималната на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 6°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който след обяд ще придобие южна съставния елемент. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е от 15° тук-там по северното, до 21° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В неделя ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, междинна и висока.

В понеделник в крайните северозападни региони ще има забележителна облачност и превалявания от дъжд, а над останалата част от страната ще има раздрана междинна и висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до сдържан. Температурите ще се покачат още и в понеделник минималните ще са сред 7° и 12°, а оптималните - сред 24° и 29°.

През идващите дни вятърът от юг още ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, ще има и превалявания, във вторник на повече места в Западна и Южна България, в сряда в западните и планинските региони, а в четвъртък в югоизточните. Ще остане топло за края на септември с минимални температури сред 13° и 18° и оптимални от 21°-22° в западните региони до към 30° в източните.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР