Днес сутринта при изключителни мерки за сигурност бе извадена основната

...
Днес сутринта при изключителни мерки за сигурност бе извадена основната
Коментари Харесай

Следи от авиобомба в дрона, паднал в Загреб

Днес сутринта при изключителни ограничения за сигурност бе извадена главната част от надълбоко забития в земята летящ обект, който падна в Загреб в четвъртък против петък.

От мястото на събитието по този мотив даде изказване хърватският министър на защитата Марио Баножич.

Основната нова информация, преди останките да бъдат откарани в особено квалифицирано помещение в загребска казарма, е, че в извадените остатъци са открити следи от авиобомба.

Хърватия сътрудничи и с НАТО, а за нови елементи ще би трябвало да се изчакат резултатите от следствието.

Кратерът ще се охранява, а в него към момента има дребни елементи от летящия обект, които ще бъдат извадени в идващите часове.

Хърватският държавен глава Зоран Миланович счита, че виновността не е единствено на НАТО, само че и на страните членки на алианса Румъния и Унгария, през които е прелетял дронът, въпреки че в този момент не е моментът да се сочи с пръст, разясняват от президентството.

Отговорността е и на страните членки, през чието въздушно пространство е прелетял дронът, без да реагират. Да си създадем изводите от случилото се и да не се повтаря, акцентират от президентството.

Припомняме, че дронът, изхвърчал от Украйна, се разруши в Загреб в четвъртък малко преди среднощ, откакто останал без гориво, прелитайки над Румъния и Унгария.

При рухването бе провокиран мощен гърмеж и се образува кратер в земята.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР