Днес стресът е широко разпространено заболяване, което засяга мнозинството. Продължителното

...
Днес стресът е широко разпространено заболяване, което засяга мнозинството. Продължителното
Коментари Харесай

10 начина да облекчите стреса за по-малко от 5 минути

Днес стресът е необятно публикувано заболяване, което визира болшинството. Продължителното натоварване – било душевен, физическо или прочувствено, подтиква освобождението на стресов хормон, наименуван глутамат. Този хормон се смята, че предизвиква съществени опасности за здравето като краткотрайна загуба наизуст, затлъстяване, ненужна несдържаност, раздразнителност и какво ли още не, написа Блиц.

През сегашния век времето е нищожно, защото би трябвало да плащате сметки и да покриваме куп критерии и разноски. До толкоз сме залисани от всекидневието си, че забравяме да се погрижим за здравето си. Въпреки това, съществуват комфортни и бързи метода, които са доказани и посредством, на които ще може да облекчите напрежението за по-малко от пет минути.

Сега ние от jenata.blitz.bg ще ви разкрием тези бързи и ефикасни метода. Изпробвайте ги и ще видите, че си заслужава.
Прегърни някого
Повечето хора са склонни да подценяват силата на прегръдките или да ги употребяват по неправилни аргументи. Използването на прегръдките е един от най-ефективните способи за облекчение на напрежението в границите на няколко секунди. Експертите са безапелационни, че те подтикват производството на хормона, наименуван окситоцин, който предизвиква просоциалното държание, което кара някой да се отпусне и затова да облекчи напрежението. Ако давате или получавате повече от осем обятия дневно, те ще ви оказват помощ да преодолеете страха и да подобрите психическото си здраве. Лекарите предлагат прегръдките като един от най-хубавите способи за облекчение на напрежението
Дишане 4-7-8
Медитацията се смята за един от най-идеалните способи за облекчение на напрежението. Психиатрите обаче предлагат три до четири часа медитация.Медитацията 4-7-8 е най-близката и най-естествена форма на медитация, която може да се направи, без да се надвишават пет минути. Трябва просто да седнете на стола си и да се облегнете на гърба. Задръжте дъха на шпации от четири броя, освободете и задръжте до седмия брой. На осмото броене освободи окончателния мирис. Това ще разреши на мозъка ви и ще подсигурява, че сте без стрес.
Психически игри
Нашите мозъчни кафези с памет са структурирани по този начин, че да запомнят и в същото време да виждат нежеланите  травматични събития. Това изискване е необятно упоменато като негативно отклоняване. Когато сте загрижени, възможностите за централизация са извънредно лимитирани. Това е по този начин, тъй като неподходящите събития и информация не престават да се появяват в мозъка ви. За да измененията положението, би трябвало да измененията появяването на събитията и информацията, които изникват в мозъка ви. Малките игри обръщат канала и ви оказват помощ да се концентрирате върху задачата, която си сложили. Тези игри понижават разсейването. Можете да опитате да броите числата обратно, глупавото умножение или да опитате карти за игра. Това е един от методите за облекчение на напрежението.
Мобилни игри
Експертите настояват, че мобилните игри са един от здравословните способи за облекчение на напрежението. Имайте поради, че стресът се натрупва, когато вършиме едно и също нещо за дълго. Нашите мозъци са структурирани по този начин, че да могат да се съсредоточат върху едно нещо в даден миг. Мобилните игри подсигуряват, че мислите на субекта са ангажирани в играта. Това може да се реализира в границите на пет минути. Освен това, пъзели и мобилни игри вземат участие в премахването на разсейването на разсъдъка.
Дихателни извършения
Психиатрите предлагат дихателните извършения като съвършен метод да се успокоите и да облекчите напрежението бързо. Тази интервенция може да бъде осъществена от всеки на всяко място без разноски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР