Днес Столичният общински съвет не успя да си избере председател

...
Днес Столичният общински съвет не успя да си избере председател
Коментари Харесай

Фалстарт на СОС - не избраха председател

Днес Столичният общински съвет не съумя да си избере ръководител на своето първо съвещание в мандат 2023-2027. След полагането на клетва от новоизбрания кмет Васил Терзиев и общинските съветници се пристъпи към процедурата по избора на ръководител на СОС. За поста “Продължаваме промяната-Демократична България ” ( “Спаси София ”) предложиха Борис Бонев, “БСП за България ” – Диана Тонова. От “Възраждане ” предложиха Красимир Гълъбов, а от “Има подобен народ ” – Пламен Данаилов.

Изборът се организира посредством скрито гласоподаване с хартиени бюлетини. Бонев бе подсилен от 23 общински съветници, Тонова – от девет, Гълъбов – от осем, а Данаилов – от трима. Има четири недействителни бюлетини.

След като никой от четиримата претенденти не успя да събере повече от половината гласове на общинските съветници на първото гласоподаване, сред първите двама по резултат – Бонев и Тонова, се организира ново гласоподаване.

Общо гласувалите втория път общински съветници са 44, а недействителните бюлетини са 12. Бонев получи 23 гласа, а Тонова – девет.

Призоваваме всички останали групи да ни дадат този заем на доверие, съобщи пред публицисти Борис Бонев, общински консултант от “Продължаваме смяната – Демократична България ” ( “Спаси София ”), откакто днес Столичният общински съвет (СОС) не можа да си избере ръководител.

Бонев приканва всички общински съветници в тайния избор да гласоподават по съвест и изрази вяра, че през идващото гласоподаване няма да има “партийни повели ”. 

Борис Бонев разяснява случилото се през днешния ден и сподели, че е било предстоящо развиване на обстановката, макар апелите им за градивен разговор в границите на СОС. Обяснихме, че всяка една градивна и добра за жителите на София концепция ще бъде одобрявана от нас, сподели Бонев. ПП-ДБ ( “Спаси София ”) е подготвена да работи с всички в името на това да бъдат решавани проблемите на софиянци. “Уви, не всяка една от политическите сили е подготвена да застане зад думите си ”, съобщи Бонев.

Той допуска, че страстта от изборите към момента не е утихнала. Според него е демонстрация на неприятен усет изобщо да не се взе участие в гласуването за избор на ръководител на СОС, тъй като всеки един общински консултант е изпратен от жителите на София, с цел да взима решения, а не да бяга от тази отговорност.

Следващото съвещание, на което Столичният общински съвет ще направи трети опит за избор на ръководител, е планувано за 20 ноември от 10:00 часа.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР