Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектира обновеното отделение по физиотерапия

...
Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектира обновеното отделение по физиотерапия
Коментари Харесай

Фандъкова провери поликлиника заедно с... ансамбъла по художествена гимнастика

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектира обновеното поделение по физиотерапия на 14 диагностично-консултативен център (ДКЦ) в кв. " Иван Вазов ". От пресцентъра на Столичната община изпратиха известия за събитието до някои медии. В 10.30 ч от постройката на общината потегли бус с публицисти към следващия обект за инспекция. Вчера същият бус ги води до ул. " Каменоделска ", където те снимаха по какъв начин кметът ревизира хода на ремонтните действия там, а на следващия ден – на градежа на квартално учебно заведение или детска градина.

В 10.50 ч пред входа на 14-то ДКЦ (бивша 14-та поликлиника) е цялостно с общинари – зам.-кметът по опазването на здравето Дончо Барбалов, ръководителят на общинската здравна комисия доктор Веселин Милев, на транспортната комисия Екатерина Йорданова, пиари от общинския пресцентър, шефът на ДКЦ-то доктор Милен Димов. Около тях тв оператори на Българска национална телевизия и Канал 3 настройват камерите си в очакване на Фандъкова. След малко черната лимузина стопира пред входа и тя усмихната поздравява всички. Директорът на ДКЦ-то я посреща.

 Фандъкова и ръководителят на общинската здравна комисия доктор Веселин Милев на инспекция в 14-о ДКЦ..
© Велко Ангелов

Фандъкова и ръководителят на общинската здравна комисия доктор Веселин Милев на инспекция в 14-о ДКЦ..

" Как се справяте " - пита го тя. Д-р Милев дава отговор, че с доста организация и предоставяне на опция за изява на всичките 22-ма лекари от ДКЦ-то са постигнали положителни резултати. На регистратурата Фандъкова се заприказва с две деца, които първо се стъписват от вниманието. Отделението по физиотерапия е на IV етаж, само че Фандъкова отхвърля асансьора и потегля по стълбите. Тя е очевидно бодра, а и през вчерашния ден на дежурния въпрос дали ще се кандидатира отново за кмет, разгласи, че се приготвя да се изправи пред хората с нови хрумвания и с освежен екип...

На вратата на физиотерапията Фандъкова е предстояща от завеждащата отделението доктор Юлия Илиева. Тя я вкарва в залата по кинезитерапия, демонстрира й уреди, инсталация... " Много хубаво е всичко ", разяснява кметът. В този миг внезапно се появяват няколко стройни девойки в черни трика с надпис " България " на гърба. " Ансамбълът по художествена гимнастика ли е това ", питат се един различен репортерите. Девойките кимат утвърдително и изясняват, че са поканени за събитието от доктор Димов. Той се оказва, че е доктор на националния тим.

След къса обиколка из кабинетите по физиотерапия и по екстензия, цялата делегация се открива в необятно предверие за изказване пред медиите. Камерите се насочват първо към кмета и тя изяснява, че от 10 години Столичната община влага в общинското опазване на здравето. 55 милиона лв. са дадени единствено за последния мандат. В проверяваното през днешния ден поделение са вложени 160 хиляди лв. за пазаруване на нова инсталация.

Поехме общинското опазване на здравето в доста тежко финансово сътояние. Част от ДКЦ-тата се съвзеха посредством положително ръководство и положителните образци като 14-о ДКЦ би трябвало да се демонстрират – съобщи кметът и предложения доктор Димов да се изкаже. Той благодари на общината.

 Фандъкова с Илиана Раева и част от гимнастичките.
© Велко Ангелов

Фандъкова с Илиана Раева и част от гимнастичките.

В този миг идва Илиана Раева, ръководител на федерацията по художествена гимнастика.

" Закъснях, само че употребявам случая да благодаря на Столичната община, на госпожа Фандъкова и на доктор Димов за нашите девойки. За нас е привилегия, че можем да употребяваме този център по физиотерапия " - изрича тя пред тв камерите.

" И на вас благодарности за всичко, което вършиме. На вас и на девойките, тъй като вие заслужавате да се прави най-хубавото за вас. Успехи ви искам " – отвърна й Фандъкова.

Благодарим! - внезапно извика в хор националният тим по художествена гимнастика.

Инспекцията на кмета в 14-о ДКЦ завърши с диалог на четири очи с шефа на ДКЦ-то в неговия кабинет. След 10-ина минути черната лимузина я откара към общината. В идващите дни следва следващата кметска изява на обект - първа копка на ново учебно заведение в кв. " Обеля-2 ", което ще се строи с европейски пари. Някои медии към този момент са поканени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР