Днес Столичния общински съвет (СОС) ще реши дали водопреносната мрежа

...
Днес Столичния общински съвет (СОС) ще реши дали водопреносната мрежа
Коментари Харесай

Председателят на СОС: ВиК - системата на София ще издържи, ако се помогне на Перник

Днес Столичния общински съвет (СОС) ще реши дали водопреносната мрежа на София може да се употребява за транспорт на вода от язовир "Белмекен "/ "Бели Искър " към Перник.

В утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на СОС Елен Герджиков съобщи, че не знае какво решение ще се вземе и по какъв начин съветниците ще гласоподават през днешния ден.

Столичният общински съвет взема решение за водата към Перник

Той изясни, че на съвещанието ще бъде и кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Герджиков съобщи, че ВиК - системата на София ще издържи. „ Софийска вода” е направила стрестестове, които подсигуряват, че мрежата е обезпечена, изясни ръководителят на СОС.

Ел;ен Герджиков още веднъж увери, че са заложени всички нужни предварителни ограничения при всевъзможен риск. По думите му е значимо София да помогне на бедстващ Перник.

Припомняме ви, че Министерски съвет предложи построяването на тръбопровод сред столицата и миньорския град през Мало Бучино като антикризисна мярка. Проектът е на стойност 25 милиона лв.. Освен тях страната ще би трябвало да заплати и дължимите такси за транспорт на водата по софийската инфраструктура.

Герджиков разяснява и бюджетът на София. „ Мисля, че добра година се чака във връзка с бюджета на София “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР