Днес Столична библиотека ще предостави дарение от 210 книги и

...
Днес Столична библиотека ще предостави дарение от 210 книги и
Коментари Харесай

Книгите на Столична библиотека пътуват с Библиобуса към затворническото общежитие „Кремиковци“

Днес Столична библиотека ще даде подаяние от 210 книги и профилирана литература, както и компютърна настройка на затворническото общежитие „ Кремиковци “ в гр. Бухово.

Дарението ще бъде закарано с първия в България библиобус на Столична библиотека и ще бъде признато от Директора на ЗО „ Кремиковци “ Ангел Стамболийски.

Книгите се подаряват на библиотеката на ЗО „ Кремиковци “, в което се намират към 350 души, изтърпяващи наказване.

Библиотеката на общежитието има остра потребност от повече, нови и забавни книги и профилирана литература.

В дарението са включени творби на наши класици - Иван Вазов, Захари Стоянов, Елин Пелин, Димитър Талев, модерни български бестселъри като „ Възвишението “ на Милен Русков, „ Физика на тъгата “ на Георги Господинов, известни романи на непознати създатели - Александър Дюма, Артър Кларк, Стивън Кинг, Ориана Фалачи, броеве на списанието Нешънъл джиографик, правна, научно-популярна и мемоарна литература.

Дарението за библиотеката на ЗО „ Кремиковци е част от обичайните начинания на Столична библиотека за поощряване на четенето и грамотността и привличане на нови читателски публики.

Достигането до отдалечени места, до проблематични изолирани групи и общности, застрашени от културно изключване е обществена идея на Столична библиотека.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР