Днес ставаме свидетели на едно изключително рядко астрономическо явление -

...
Днес ставаме свидетели на едно изключително рядко астрономическо явление -
Коментари Харесай

Има още една възможност да видим големия астрономически съвпад на Сатурн и Юпитер

Днес ставаме очевидци на едно извънредно рядко астрономическо събитие - планетите Юпитер и Сатурн ще се приближат доста близо една до друга и ще заблестят като една доста ярка звезда. Това става в най-дългата нощ на годината - 21 декември.

Явлението е сравнявано от мнозина с Витлеемската звезда, появила се преди хилядолетия, която носи вяра за по-добро бъдеще. Много астролози считат, че то би трябвало да се свърже с нещо положително, които следва в нашия живот.

Такова велико съвпадане е имало в седмата година преди новата епоха и защото не е тъкмо конкретизирано по кое време е рождената дата на Исус Христос, тя се свързва с изгряването на Витлеемската звезда, обясниха пред Българска национална телевизия астрономи от обсерваторията във Варна.

Според експертите, с изключение на довечера, сряда също ще бъде уместно време за наблюдаване, тъй като съгласно прогнозата, тогава няма да е облачно. Всички могат да погледнат към югозападния небосвод, където ще видят една по-голяма звезда, само че разликата е, че планетите не трептят както звездите, обясниха още астрономите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР