Днес стартира същинската надпревара за Купата на България. От 1/16-финалите

...
Днес стартира същинската надпревара за Купата на България. От 1/16-финалите
Коментари Харесай

“Сини” и “червени” стартират за Купата на България, но с мисъл за дербито

Днес започва същинската конкуренция за Купата на България. От 1/16-финалите в борбата за трофея се включват и тимовете от елита, а своите първи мачове ще изиграят грандовете Левски и ЦСКА-София. Двата отбора ще се изправят между тях единствено след няколко дни в доста значим мач от шампионата и е изцяло обикновено да запазят силите на част от главните си футболисти. И до момента в който “сините” ще имат за противник третодовизионния Атлетик (Куклен) и надали ще срещнат проблеми, то “червените” ще би трябвало да подходят оптимално съществено против един от водачите във Втора лига Монтана.

Очаква се дебют за Левски да направи новото попълнение Нуно Рейш. Възможно е на вратата да се завърне Божидар Митрев, само че има възможност старши треньорът Славиша Стоянович да избра Николай Кръстев. Почти несъмнено първи мач като титуляр за рекордьора по извоювани купи ще изиграе Богдан Вашчук, а в офанзива може да се появи Ривалдиньо.

Домакините от Куклен са извести с прозвището “баските” и по пътя си до тази фаза отстраниха Асеновец (Асеновград), Раковски, Марица (Пловдив), Свиленград и Созопол. Аматьорите не получиха право от БФС да посрещнат именития си противник на своя стадион и ще домакинстват на “Лаута” в Пловдив.

ЦСКА-София ще се опита да избегне повтаряне на неуспеха от 2014 година, когато на 1/16-финалите се препъна против Монтана (1:2). Тогава отборът от Северозападна България още веднъж беше във втория ешелон, а в състава и в този момент са вратарят Ивайло Василев, бранителят Иван Михов и двамата голмайстори Мирослав Антонов и Сергей Георгиев. Две годии по-късно “червените” си отмъстиха във финала на шампионата, печелейки с 1:0 след попадение на Станислав Маламов.

Любопитен факт е, че старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов е някогашен ментор на ЦСКА, а статистиката му на личен терен против “армейците” е повече от впечатляваща - 7 победи 3 равенства и 2 загуби при голова разлика 25:9.

Старши треньорът на “червените” Нестор Ел Маестро евентуално ще даде отмора на Витаутас Черняускас, Божидар Чорбаджийски, Рубен Пинто, Тиаго Родригес и Кирил Десподов. Шанс за изява ще получат Данте Стипица, за който това ще е дебют на вратата на отбора, Жанио Бикел, Станислав Манолев и Евандро. Бразилецът ще си партнира в предни позиции със своя съотечественик Мауридес.

От другите мачове през днешния ден най-интересен се обрисува този сред Литекс и Етър. Берое ще гостува на Хебър в Пазарджик, Локомотив (Пловдив) ще играе с втородивизионния Поморие, а Витоша (Бистрица) и Септември (София) ще са посетители надлежно на Ботев (Гълъбово) и Кариана (Ерден).

Купа на България, 1/16-финали:

От 16:00 часа:

Хебър - Берое

Ботев (Гълъбово) - Витоша (Бистрица)

Поморие - Локомотив (Пловдив)

Кариана (Ерден) - Септември (София)

Добруджа - Локомотив (София)

Струмска популярност - Царско село

Атлетик (Куклен) - Левски

От 17:00 часа:

Литекс - Етър

От 19:00 часа:

Монтана - ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР