Днес стартира приемът за заявления за кандидатстване по втората фаза

...
Днес стартира приемът за заявления за кандидатстване по втората фаза
Коментари Харесай

Туроператорите могат да кандидатстват по втората фаза за държавна помощ

Днес започва приемът за заявки за кандидатстване по втората фаза на схемата за държавна помощ за туроператори, които употребяват въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни полети до Република България за туризъм, според член 26 от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година и за превъзмогване на последствията.

Мярката съставлява безплатна финансова помощ за обезпечаване на действен капитал за туроператорите, които реализират проведени туристически пътувания с въздушен превоз до Република България. Помощта ще обгръща полетите осъществени в интервала от 01.01.2021 година до 31.05.2021 година

Допустими претенденти (бенефициенти) за помощта по фаза II са туроператори, които в туристическите пакети, продавани на туристите, са употребявали услугата на въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни и постоянни полети с потенциал не по-малко от 100 места до Република България.

Размер на помощта

Допустимите по мярката претенденти могат да получат помощ в размер на 35 евро за всяка седалка от оптималния пътнически потенциал на самолета за всеки полет. Помощта се отпуска за всяка седалка, заета от лице, ползващо туристическа услуга в страната ни, единствено за полети с потенциал от не по-малко от 100 места.

Максималният размер по актуалната скица не може да надвишава 800 000 EUR на дружество под формата на директни безплатни средства, като всички употребявани стойности би трябвало да бъдат в брутно изражение, т. е. преди приспадането на налози или други такси.

Кандидатстване

Подаването на заявките за държавна помощ се прави по електронен път посредством попълване на уеб основано Заявление за кандидатстване и подаване на заявката и съпътстващите го документи посредством Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ) на следния адрес:

(БГ версия) и, (EN version).

Ръководството за работа със системата СУНИ (вкл. видеоръководство) е налично на следния интернет адрес:

Крайният период за кандидатстване е 07.06.2021 година, 16:30 ч. българско време

С Насоките за кандидатстване за използване на фаза II на Схемата за държавна помощ „ Държавна помощ за туроператори, които употребяват въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни полети до Република България за туризъм “ за интервала от 01.01.2021 до 30.06.2021 година, можете да се запознаете в СУНИ, на адрес:
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР