Днес стартира приема за новата учебна година в Училищна Телерик

...
Днес стартира приема за новата учебна година в Училищна Телерик
Коментари Харесай

Стартира приемът за Училищна Телерик Академия


 Стартира приема за Училищна Телерик Академия

Днес започва приема за новата образователна година в Училищна Телерик Академия - най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за деца от 1-ви до 12-ти клас. Тази година рекорден брой школи от цялата страна - общо 65 образователни заведения - ще оферират образования по програмиране и цифрови науки. Кандидатстването е отворено до 23 септември през уеб страницата на Училищна Телерик Академия.

„ Все повече от специалностите през днешния ден и за в бъдеще ще изискват цифрови умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в друга област, учениците би трябвало да могат да ръководят цифровите технологии и да пишат код, с цел да бъдат конкурентоспособни на световния пазар на труда. Затова към този момент 8 години предоставяме качествено, гратис ИТ образование за възпитаници от всички възрасти “, разяснява Петър Шарков, началник на Училищна Телерик Академия.

Училищна Телерик Академия, която работи с поддръжката на Фондация „ Америка за България “, приготвя децата и младежите за специалностите на бъдещето, като развива логическото мислене и творчеството им, въоръжава ги с основни умения и им обезпечава еднакъв достъп до модерно софтуерно образование. Школите се провеждат в 15 града, в това число в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Враца, Разград и други

Програмите са ориентирани към възпитаници от 1-ви до 12-ти клас, като са съобразени с възрастта на учениците и не се изискват предварителни знания по програмиране. Обученията са с дълготрайност 100 образователни часа, разпределени през образователната година, и се водят от опитни преподаватели и експерти в региона. След сполучливо довеждане докрай участниците получават документ от Училищна Телерик Академия. През идната година те могат да продължат образованието си в по-високо равнище или друга стратегия.

За възпитаници в 1-3 клас

За най-малките възпитаници – от 1-ви до 3-ти клас, Академията в партньорство с CoderDojo Bulgaria провежда безвъзмездни работилници по програмиране. Стартирайки от октомври, заниманията ще се организират два пъти месечно в обучителния център на Телерик Академия в София. Регистрацията за присъединяване ще бъде налична на уеб страницата на Академията при започване на октомври до запълване на свободните места.

По време на интерактивните работилници учениците научават по какъв начин да основават уеб сайтове, компютърни игри и стратегии с образния език за програмиране Scratch.

За възпитаници в 4-7 клас

Учениците от 4-ти до 7-ми клас могат да избират сред три стратегии: „ Дигитални науки “, „ Разработка на игри “ и „ Алгоритмично програмиране “. Обученията се оферират както в София, по този начин и в страната. Кандидатстването към този момент е отворено и изисква регистрация на уеб страницата на Академията и явяване на тест с логичен задания.

„ Дигитални науки “ - учениците схващат какво стои зад новите технологии и по какъв начин да ги ръководят. Правят първите си стъпки в програмирането и научават по какъв начин да се защищават от заплахите в интернет.

„ Разработка на игри “ – образованието вкарва учениците в програмирането, като употребява естествения им интерес към компютърните игри. Децата незабелязано минават от потребители на технологиите в техни основатели.

„ Алгоритмично програмиране “ – програмата навлиза в дълбочина в света на програмирането като приготвя учениците за присъединяване в надпревари и олимпиади по информатика. Близо 70% от състезателите в групите за 4-7 клас през миналата образователна година са ученици на Академията.

За възпитаници в 8-12 клас

Специализираните стратегии за гимназиалните възпитаници в София и страната са по „ Дигитални науки “ и „ Разработка на игри “. Кандидатите е належащо да се записват онлайн на уеб страницата на Академията и да се явят на входен тест. Обученията са с практическа устременост и подкрепят кариерната ориентировка на учениците и тяхната следваща професионална реализация.

„ Дигитални науки “ - учениците научават какво стои зад някои от най-новите технологии: роботика, изкуствен интелект, 3D принтери и виртуална действителност и по какъв начин да ги ръководят. Създават първите си стратегии и схващат по какъв начин да учат по-бързо и дейно.

„ Разработка на игри “ - участниците усвояват едни от най-използваните технологии за програмиране в света: HTML, CSS и JavaScript. Научават се по какъв начин сами да основават интерактивни компютърни игри и вземат решение софтуерни проблеми.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР