Днес стартира битката за титлата в Суперлигата при мъжете. Във

...
Днес стартира битката за титлата в Суперлигата при мъжете. Във
Коментари Харесай

Време е за финал!

Днес започва борбата за купата в Суперлигата при мъжете. Във финалния спор един против различен се изправят Хебър (Пазарджкик) и Нефтохимик 2010 (Бургас). Във финалния плейоф се играе до три победи от пет мача. Отборът на Хебър е хазаин в първите срещи, а дуелите са през днешния ден и на следващия ден (15 и 16 април) от 18:30 ч. в зала „ Васил Левски “.
 Финал за Купата на България: Нефтохимик - Хебър 2:3 @@@
Реваншите са на 22 и 23 април (понеделник и вторник) в бургаската зала „ Младост “. Ако се стигне до пети съдбоносен дуел, той е плануван за 26 април.  Финал за Купата на България: Нефтохимик - Хебър 2:3 @@@

Волейболистите на Хебър , водени от Атанас Петров означават доста мощно и устойчиво наличие в шампионата, като приключиха преди всичко в постоянния сезон на Суперлигата. През януари Хебър победи с Купата на България и означи към този момент един златен връх. На финала в конкуренцията, пред лична аудитория, хебърци надиграха Нефтохимик с 3:2 гейма и завоюваха първи исторически трофей в клубната си история. Сега отборът на Пазарджик е насочен към нов триумф и за купата, като задачата на клуб и почитатели е постигането на златен дубъл през този сезон.
 Финал за Купата на България: Нефтохимик - Хебър 2:3 @@@

Волейболистите на Нефтохимик 2010 , водени от Николай Желязков са настоящият първенец на България и излизат за отбрана на своята купа в Суперлигата. Бургазлии означиха несиметричен сезон в родното състезание с нерешително и не до такава степен сполучливо показване през първата част и мощни изяви и последователност през втората част. Това им донесе трето място в постоянния сезон. На полуфиналите първенците продължиха възходящата си линия и отстраниха втория в класирането – ЦСКА. След неуспеха за Купата на България в този момент Нефтохимик е изпълнен с готовност за реванш и себедоказване, като ще се бори за продобиване на шампионската купа.

Финалният плейоф ще е повтаряне на борбата за Купата на България опълчва двата най-хубави отбора у нас. Съперниците означиха тъждество в постоянния сезон на Суперлигата, като Хебър победи Нефтохимик с 3:0 вкъщи през първия полусезон, а първенците надиграха пазарджиклии с 3:1 в своята зала през втората част на шампионата.
 Финал за Купата на България: Нефтохимик - Хебър 2:3 @@@

Сега предстоят нови конфликти, този път за златото. Очаква се поредна порция оспорвани и равностойни дуели, а най-вероятно разногласието за купата може да стигне до пети съдбоносен дуел. Всички мачове са телевизионни.

Програма за финалния плейоф можете да видите тук.

BGvolleyball.com Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР