Днес стартъпите имат нужда от финансиране, както от държавно, така

...
Днес стартъпите имат нужда от финансиране, както от държавно, така
Коментари Харесай

Мария Габриел: България ще продължи да бъде част от Единния цифров пазар на Европа

Днес стартъпите имат потребност от финансиране, както от държавно, по този начин и от частно. Финансиране може да се търси и от Европейския капиталов фонд, или това е така наречен проект " Юнкер ", както и от новата стратегия " Цифрова Европа ", в която са заложени 9 милиарда евро.

Това показа пред публицисти еврокомисарят Мария Габриел.

,,Днес даваме началото на мрежа от стартъпи, защото в нашия район има доста мощни страни, има и бизнесмени, които не се опасяват да рискуват. Стартъпите би трябвало да бъдат от изгода за хората и икономиката``, добави Габриел.

,,Цифровата стратегия за Западните Балкани продължава. След намаляването на роуминга, в този момент нашата цел е да се превърнем в информативен хъб на Западните Балкани, на Централна и Източна Европа. Именно такова бе и посланието на политическите водачи от района. В тази връзка България ще продължава да бъде постоянен участник в Единния дигитален пазар на Европа``, разяснява българският еврокомисар.

,,Цифровата стратегия за Западните Балкани цели възстановяване на цифровата инфраструктура, понижаване на роуминга, акцент върху усилване на киберсигурността, поръчка за поддръжка за започващите компании, както и засилена роля на дамите в дигитализацията. Това е нашата битка против фрагментирането в този регион. Днес предлагаме да обединим сили, с цел да бъде нашия глас по-чуваем, с цел да притеглим повече инвеститори``, заключи Мария Габриел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР