Днес стана ясно какво се крие зад изненадващото предложение за

...
Днес стана ясно какво се крие зад изненадващото предложение за
Коментари Харесай

БСП: Бизнесът да финансира партиите - това е атентат срещу демокрацията

Днес стана ясно какво се крие зад изненадващото предложение за 1 лев дотация. Въобще не е ставало дума за понижаване на парите на партии, а за координирана акция за допускане на частно финансиране на политическите субекти. С тази координирана акция ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробват да приватизират политическия живот.
 След среща с Карадайъ и Пеевски ГЕРБ се съгласи бизнесът да финансира партиите  Движение за права и свободи: При партийна дотация 1 лев да паднат рестриктивните мерки за финансиране от компании
Това съобщи пред публицисти в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков. Той попита: кого оттук насетне мислите, че ще обслужват политическите партии – своите гласоподаватели или своите спонсори и кой на следващия ден ще дефинира листите с общински съветници и кандидат- кметове – партиите или контролиращите ги олигарси.

„ Това е същински атентат против базисните достижения на българската народна власт и Българска социалистическа партия е единствената партия, която стои против него. Призоваваме българските жители също да не остават безучастни. Призоваваме за открит и почтен спор за това по какъв начин да се понижи дотацията, без да се наруши независимостта на политическите субекти “, акцентира той.

Според него Българска социалистическа партия стартира директни дейности и диалози, които ще облече в законови оферти. „ Дотогава изрично ще се противопоставяме на всеки опит легално да се вкарат частни ползи в политическия живот. Трябва да се борим с корупцията, а не да се опитваме да я легализираме, както се пробват да вършат съдружно ГЕРБ и Движение за права и свободи “, разяснява социалистът.

По думите му е забавен фактът, че ГЕРБ са отказали диалози с Българска социалистическа партия, само че незабавно са притичали откакто са били извикани от Движение за права и свободи. Зарков акцентира, че тези дейности на ГЕРБ и Движение за права и свободи не са инцидентни тъкмо в средата на годината, тъкмо преди значими локални избори. „ Това е целеустремен опит да се затрудни работата на всеки, който дръзне да се опълчи на това статукво. Няма да допуснем това да се случи “, безапелационен бе той. Зарков акцентира, че следва левицата да се срещне с Неправителствени организации против концепцията на ГЕРБ и Движение за права и свободи. По думите му, в случай че е належащо, левицата ще сезира и други институции и ще уведоми и европейските сътрудници за протичащото се у нас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР