Днес стана ясно, че швейцарската шофьорска книжа, която е използвал

...
Днес стана ясно, че швейцарската шофьорска книжа, която е използвал
Коментари Харесай

Докъде стигна разследването за фаталната катастрофа в София

Днес стана ясно, че швейцарската шофьорска бумаги, която е употребявал Георги Семерджиев, арестуван и упрекнат за тежката катастрофа на столичния бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами, е фалшива. Това излиза наяве от формалния отговор на Интерпол Берн, след отправено от  ДМОС-МВР питане.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че по отношение на тежката злополука, на 06.07.2022 година в Дирекция " Международно оперативно съдействие " е получено питане от ГДНП с молба за незабавна инспекция на свидетелството за ръководство на МПС на лидера, предизвикал случая ".

Освен това, Софийска градска прокуратура (СГП) проверява закононарушение по работа на полицейски чиновници, които вероятно са покровителствали обвиняемия Георги Семерджиев.

Обвинението е, че в интервала 2021 година до 5 юли 2022 година при изискванията на продължавано закононарушение чиновник от конструкция на Министерство на вътрешните работи е нарушил служебните си отговорности за да облагодетелстване на себе си или другиго полза, а от това са настъпили обилни нездравословни последствия.

Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на следствието по делото за пътнотранспортното произшествие данни за вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения Семерджиев, както и за търговия с въздействие.

След разбор и преценка на всички данни, събрани в хода на инспекцията, прокурор в СГП е счел, че са налице задоволително такива за осъществено закононарушение от общ темперамент и е образувал досъдебно произвеждане за закононарушение по работа.

Предстои осъществяване на следствие по делото, в хода на което ще се откри дали вероятно са налице задоволително доказателства за осъществено от чиновник на Министерство на вътрешните работи закононарушение.

Данни от следствието сочат още, че полицайката от Първо РПУ в София Симона Радева е пътувала дружно със Семерджиев по време на тежката злополука. По неофициална информация се счита, че тя е съдействала на Семерджиев да заобикаля полицейски инспекции, а след бягството от тежката злополука на 5 юли, тя му е съдействала за стълба, за да може Семерджиев да влезе в дома си.

Излезе информация от Министерство на вътрешните работи, че полицайка от Първо районно управление (на МВР) в София е отстранена за два месеца от длъжност за нарушаване на етичните правила, като евентуално става въпрос точно за Радева.

Дисциплинарно произвеждане е формирано на съображение налични данни за нарушения на етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, Етичния кодекс за държание на държавни чиновници в Министерство на вътрешните работи, одобрен със заповед на министъра. 

Служителката е отстранена от служба за период от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът позволява еднократно удължение на периода с още един месец. 

От Софийска градска прокуратура (СГП) отправиха апел към всички жители, намирали се в региона на кръстовището на бул. " Черни връх " и бул. " Арсеналски " в гр. София в интервала към 23:00 часа на 05.07.2022 година, сега на настъпването на тежко пътнотранспортно произшествие, при което са починали две лица, и станали очевидци на произшествието, да се свържат със СГП посредством тел. 02/9813344 или електронен адрес [email protected] или с Национална следствена работа посредством тел. 02/9826666 или електронен адрес [email protected] ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР