Днес стана ясно, че президентът е реферирал таксата наложена върху

...
Днес стана ясно, че президентът е реферирал таксата наложена върху
Коментари Харесай

Асен Василев: Радев се обяви за защитник на Русия, срам!

Днес стана ясно, че президентът е реферирал таксата наложена върху преноса на съветски газ върху Конституционния съд на Република България. Това няма да спре осъществяването на закона. От 13 октомври таксата се събира и чакаме първите приходи на 14 ноември тази година.

Това съобщи министърът на финансите Асен Василев на брифинг в финансовото министерство. 

" Румен Радев не пази националния интерес. Не го пази по този начин, както аз го разбирам. Националният интерес е ползата на България, а не ползата на Русия и " Газпром ". С това си дейности Радев се разгласи като бранител на " Газпром " в прорез с българския народен интерес. Това е позор за президентската институция ", добави Василев. 

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за наредбите от Закона за надзор по използването на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, с които се постановат „ енергийни вноски “ върху вноса на съветски природен газ в България, както и върху неговия транспорт за Европа през територията на страната ни.

В настояването си до Конституционния съд президентът показва, че са нарушени редица положения, закрепени в Българската конституция. Оспорените текстове са в противоречие с правилото на законоустановеност на налозите и таксите, защото изначално не е ясна правната природа на нововъведената „ вноска “ и дали тя съставлява налог, такса или мито. Отбелязва се също по този начин, че са нарушени правилата за гарантиране на правото на благосъстоятелност и на свободната стопанска самодейност. Не на последно място, законът е признат в несъгласие с разпоредбите за практикуване на законодателна самодейност и с правилото на правовата страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР