Днес стана ясно, че брифингите на Националния оперативен щаб спират,

...
Днес стана ясно, че брифингите на Националния оперативен щаб спират,
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Брифингите спират, остават незададени неудобни въпроси

Днес стана ясно, че брифингите на Националния действен щаб стопират, с което ефирът на националните малките екрани ще осиротее. Да, брифингите стопират, само че остават голям брой незададени въпроси. Неудобни въпроси.
Един подобен неуместен въпрос беше заложен през днешния ден на ген. Мутафчийски от моя сътрудник в „ 7/8 Ти Ви “ Станислав Балабанов. Въпросът беше ще понесе ли ген. Мутафчийски морална отговорност за думите си, че хората ще измрат, че крепко ще измрат.

Повтарям – морална отговорност. Защото наказателната отговорност по член 326 за всяване на суматоха не е работа на ген. Мутафчийски, той няма по какъв начин самичък да се накаже. Наказателната отговорност би трябвало да му бъде потърсена от прокуратурата за „ серия от изказвания, будещи неоснователна паника у жителите в условия на изключително състояние “. Всъщност, обвиняване с тъкмо такива претекстове прокуратурата повдигна на фармацевта Асена Стоименова, единствено тъй като тя е имала неблагоразумието да сигнализира за вероятността от дефицит на избрани медикаменти в изискванията на изключително състояние. Значи, в случай че приказваш за възможен дефицит на медикаменти – има обвиняване, в случай че си министър председател или началник на Щаба и приказваш, че ще пристигна Адът и хората крепко ще измрат – няма обвиняване.

Та, през днешния ден военачалник Мутафчийски беше запитан за моралната отговорност. От отговора му стана ясно, че той не просто няма никакво желание да поеме морална отговорност, само че той даже не желае да се извини. Да постъпи чисто човешки. Като доктор.

Този човек, както и министър-председателят Бойко Борисов, не престават да не схващат какъв брой страшни и рискови са следствията от суматохата, която сътвориха у хората. Защото НОЩ всяка заран ни оповестяват броя на инфектираните с ковид, само че не ни оповестяват броя на хората, развили тежки депресивни положения, вследствие от насаждания боязън. Не ни оповестяват и какъв брой тежкоболни хора или хора със признаци на други болести, а не на КОВИД-19, се опасяваха да отидат в болница, тъй като може да се заразят от ковид и „ крепко да измрат “.

И тъй като съм сигурен, че генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски и военачалник министър-преседателят доктор Бойко Борисов вечер си лягат с мисълта, че са спасители, ще им опиша един анекдот. Един си вървял по улиците в София и видял по какъв начин различен ръси със сол, и го попитал:
-Ти зашо ръсиш с тая сол?
А оня му дал отговор:
-Ръся срещу крокодили.
Другият споделил:
-Че това е България – тук няма крокодили!
А оня му споделил:
-Ами, няма, тъй като поръсвам със сол!

Вярвам, че генералите са дотолкоз интелигентни, че да схванат какво тъкмо желая да им кажа.

Слави Трифонов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР