Днес Специализираната прокуратура ще публикува в съобщение доказателства за връзка

...
Днес Специализираната прокуратура ще публикува в съобщение доказателства за връзка
Коментари Харесай

Прокуратурата: Днес ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с политици и журналисти

Днес Специализираната прокуратура ще разгласява в известие доказателства за връзка на представители на проведената престъпност с политици и публицисти. Това заяви по време на брифинг в Съдебната палата представителят на основния прокурор Сийка Милева.

По думите ѝ през днешния ден прокуратурата е подложена на невиждан и то освен политически напън, а тази акция се финансира с "откраднати от хората стотици милиони, даже милиарди ". Но разкритията на държавното обвинявания ще разрешат в идващите часове българската общност да разбере за опити на обвинени за тежки закононарушения лица да избегнат търсене на наказателна отговорност.

"Ще станете очевидци на това по какъв начин обвинени си партнират с публицисти и политици ", сподели още Милева и добави, че обществото има право да знае по какъв начин Васил Божков и Цветан Василев си партнират "честни " с публицисти и политици.

"Наясно бяхме още преди месеци с офанзивите, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите и даже техните фамилии. Както сподели основният прокурор тогава – знаехме против кого се изправяме ", акцентира представителят на Иван Гешев.

Милева заяви, че ще бъде оповестено известие на спецпрокуратурата за формирано следствие от глава 1 от Наказателния кодекс. Налице са доказателства по какъв начин употребявайки справедливите претенции на протестиращите, обвинени употребяват митингите, за попречат на работата на прокуратурата и да предотвратят изправянето им пред българския съд.

"Няма да се откажем и да оставим да бъдем сплашени - ще свършим своята работа като проверяваме настоящи ръководещи, администрацията на президента, както и членове на Министерския съвет ", гласи още позицията на държавното обвиняване.

От прокуратурата чакат отговор от президента Румен Радев за това по какъв начин концепцията му за рекет от страна на държавното обвиняване кореспондира с доказателствата за връзки с представители на проведената престъпност за протичащото се в последните дни.

"Изборът, пред който е сложено цялото българско общество, включително и прокуратурата, е или да възродим страната, осигурявайки върховенството на закона, или да се подадем на напън и да продължим грабежът да продължи ", посочи Милева.

"Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за следващ път! ", написа по-рано през днешния ден основният прокурор Иван Гешев в Туитър.

Позицията му се явява отговор на декларация на посолството на Съединени американски щати в България, с която Вашингтон поддържа митингите си с искане за оставката на премиера Борисов и на самия Гешев.

"Правото на спокойно събиране е съществена демократична полезност. Демонстрациите и митингите са знак за цветущо и витално гражданско общество. Мирните митинги са играли основна роля в 244-годишната народна власт на Съединените щати. Всяка нация заслужава правосъдна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние поддържаме българския народ в устрема му за повишение на доверието в демократичната система и поощряване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона ", обявиха от американското посолство.

В обявата си обаче Гешев благодари на "партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за поддръжката за върховенството на закона и безкомпромисните дейности на прокуратурата ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР