Днес, спазвайки процедурата на Комисията за енергийно и водно регулиране

...
Днес, спазвайки процедурата на Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Компаниите от групата на EVN България внесоха ценови заявления за електро- и топлоенергия пред КЕВР

Днес, спазвайки процедурата на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), сдруженията от групата на EVN България внесоха заявки за цени на електро- и топлоенергията за своите клиенти през идващия ценови интервал от юли 2020 година до юни 2021 година

• По отношение на цените за силата (без включени мрежови цени) заявката на компанията краен доставчик „ EVN България Електроснабдяване “ планува дневната и нощна цени за битовите клиенти на контролиран пазар в Югоизточна България от 1 юли 2020 година да са както следва:

- дневна цена - 0,13334 лева./кВтч. (без ДДС)

- нощна цена - 0,05331 лева./кВтч. (без ДДС)

• По отношение на мрежовите услуги, заявката на компанията мрежови оператор „ Електроразпределение Юг “ (ЕР Юг), планува понижение на мрежовите цени, заплащани от битовите и бизнес клиенти, присъединени на приблизително и ниско напрежение в Югоизточна България.

Така, когато заявките на двете компании бъдат съотнесени към месечното ползване на едно приблизително домакинство в Югоизточна България (200 кВтч. дневна сила и 70 кВтч. нощна енергия), те биха довели до минимално понижение на цената на тази фактура от сегашните 53,32 лв. (с ДДС) на 53,28 лв. (с ДДС).

Заедно с понижението на мрежовите си цени ЕР Юг предлага и нов метод на калкулиране на Цена достъп до разпределителната мрежа за битовите си клиенти. Предложението планува Цената за достъп за битовите клиенти в Югоизточна България от 1 юли 2020 година да e непрекъсната съставния елемент и да се пресмята на база предоставена мощ вместо на база ползване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР