Днес SpaceX осъществява поредното важно изстрелване. В рамките на мисията

...
Днес SpaceX осъществява поредното важно изстрелване. В рамките на мисията
Коментари Харесай

Директно предаване на изстрелването на тежката ракета носител Falcon Heavy

Днес SpaceX реализира следващото значимо изстрелване. В рамките на задачата STP-2 (Space Test Program 2) свръхтежката ракета притежател Falcon Heavy би трябвало да изведе в три разнообразни орбити общо 24 спътника. Договорът за реализирането на тази задача бе подписан с министерството на защитата на Съединени американски щати още през 2012 година и е значим за галактическата компания на Илън Мъск.



Това е първият път, когато на борда на Falcon Heavy в космоса ще бъде изведено съоръжение на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Ясно е, че изстрелването деликатно ще бъде следено от формалните военни лица. А и Мъск съобщи преди няколко дни, че това е една от най-сложните задачи в историята на компанията.

Другият забавен миг е, че освен това изстрелване SpaceX употребява двата странични бустера на Falcon Heavy, сполучливо кацнали след извеждането в космоса на информационния спътник Arabsat 6A на Саудитска Арабия.

Falcon Heavy on LC-39A pic.twitter.com/FsfFa7bRRK

— Elon Musk (@elonmusk) June 24, 2019

Самата ракета притежател е сложена на площадката на комплекса LC-39A и противоположното преброяване към този момент стартира. Стартовият прозорец се отвори в 9:30 часа наше време, само че компанията реши още един път да ревизира всичко. Времето изтича в 10:30 часа, а в случай че нещо не се получи, идващият стартов прозорец стартира на следващия ден в 6:30 часа наше време.

Директното предаване както нормално може да се гледа в канала на SpaceX в YouTube и към този момент стартира. На доктрина всичко би трябвало да протече по следния метод:



SpaceX има намерение да приземи двата странични бустера плюс централния ускорител на първата степен . Двата странични бустера би трябвало да кацнат в зоните LZ-1 и LZ-2 недалече от мястото на изстрелването, а половин минута след тях централният ускорител би трябвало кацне на морската платформа Of Course I Still Love You. Ще бъдат направени опити да се прибере и термичния щит.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР