Днес Софийският апелативен съд (САС) изслушва пледоариите по делото, а

...
Днес Софийският апелативен съд (САС) изслушва пледоариите по делото, а
Коментари Харесай

Безкрайно Тъжни Новини За Малката Никол, Която Беше Изтезавана От Акушерката! Бащата През Сълзи Съобщи, Че Тя

Днес Софийският апелативен съд (САС) изслушва пледоариите по делото, а решението ще бъде произнесено в законовия период - до два месеца. На първа инстанция Ковачева беше наказана на 18 година отнемане от независимост, като през днешния ден прокуратурата поддържаше настояването си за такава присъда. На процедура това значи, че магистратите или ще я потвърдят, или ще върнат делото на долната инстанция за ново разглеждане, само че тя няма да бъде оправдана.

Родителите на дребната Никол обаче упорстват Ковачева да получи доживотна присъда, тъй като му е нанесла непоправими здравословни проблеми, съобщи bTV. Те подчертаха, че за по-малко от два часа детето е получило 30 удара по главата и тялото, след което е изпаднало в кома и едвам е оживяло. Само за 4 минути акушерката му е нанесла 11 удара с пестник. След това то е било притискано в легълцето му. Детето е могло да получи доста по-рано помощ, сподели адвокатката на родителите.

Освен това след случая момиченцето е получило епилепсия, която фамилията продължава да лекува.

Защитата на Емилия Ковачева пък упорства за по-леко наказване с аргумента, че в тази ситуация става дума не за опит за ликвидиране, а за причиняване на телесна щета.

" Бесен съм най-вече на себе си, че не можах да защитя детето си. Със брачната половинка ми сме " Парагаф 22 ". Ако не даваме лекарства на Никол, тя прави гърчове, само че с хапчетата се повреждат черният дроб, бъбреци, яйчници ", описа бащата пред съда, представен от " 24 часа ".

" Съжалявам за случилото се ", съобщи самата Ковачева пред магистратите.

Тя изиска да бъде оправдана или най-малко присъдата й да е по-лека, защото имала възрастни родители и деца.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР