Днес сме втори най-висок ден след рекорда по брой на

...
Днес сме втори най-висок ден след рекорда по брой на
Коментари Харесай

Вълната сега дори не е още Омикрон, предупреждава Симидчиев

Днес сме втори най-голям ден след върха по брой на нови инфектирани с ковид. Според лекар Александър Симидчиев вълната в момента дори още не е Омикрон, а е Делта. Омикронът не е имал време да се популяризира задоволително. Това е рисково, защото вариантът Делта предизвиква тежко боледуване, предизвести пулмологът.

На въпрос дали здравната система ще се оправи, Симидчиев съобщи: " Системата ще направи каквото може. "

Това, което вършим сега, към момента е " малко след след това " - системата би трябвало да провежда, по този начин че всеки, който желае, да може да се имунизира елементарно и бързо, акцентира Симидчиев във връзка опешките, които се виждат пред имунизационните центрове. Той още веднъж бе безапелационен, че имунизацията пази от тежко боледуване и тежки и дълготрайни последици.

Според депутата от " Демократична България "  няма никакво значение въпросът дали ще се ожесточават ограниченията, в случай, че не съблюдаваме и по-леките въведени сега.

Важно е да не живеем непрекъснато на ръба от заплахата за локдаун, акцентира още Симидчиев и изясни, че несигурността въздейства и на стопанската система, и на душeвността ни, а това значи и на цялото общество.

По тематиката за въвеждането на зеления документ в Народното събрание, депутатът, който е и член на здравната комисия, акцентира, че точно тя е водещата, а тя одобри през вчерашния ден правилото. Реално и там хората са преобладаващо лекари и експерти. Целта е да създадем Народното събрание безвредно работно място, а не да " смъкваме " или " принизяваме " депутатите.

Депутатите са високорискови - те пътуват доста из страната, а по-късно работят и в затворени пространства.

Информационна акция ще има сега, в който се уреди да има финансиране. Трябва да има структурирана акция по медиите, а не да си приказваме насам - натам, това вършим към този момент две години и няма резултат, счита Александър Симидчиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР