Днес сме събрали да отбележим тържествено 130-ата годишнина от приемането

...
Днес сме събрали да отбележим тържествено 130-ата годишнина от приемането
Коментари Харесай

Румен Радев: Днес закоността е поставена на изпитание

Днес сме събрали да отбележим тържествено 130-ата годишнина от приемането на първия Закон за юристите в България. Дистанцията на времето още по-ярко откроява това събитие. Преди 130 години България слага индивида във фокуса на публичното развиване.

Това сподели президентът Румен Радев по време на тържественото тържественото отбелязване на 130-ата годишнина от приемането на първия Закон за юристите в България. " Всички знаем, че историческият път на страната ни не е равен. Много е значимо през днешния ден да отчитаме всичко това. Ако би трябвало България да продължи почтено по този път, би трябвало да съблюдаваме заветите на нашите предшественици, които пред 130 години са сложили преди всичко свободата и върховенството на закона ", сподели още президентът.

" В днешното комплицирано време закоността е сложена на тестване. Все повече нараства ролята на адвокатурата за въздигане на правото и неговото съблюдаване. Да си юрист не е просто свободна специалност, а социална задача, която се отстоява със независимост на мисълта и духа. Трябва да има почтенност и отчетност към правата на личността и ползите на обществото. Искам да ви пожелая здраве, сила, висок професионализъм и виновна гражданска позиция. Вашият професионализъм и вашата съвест постоянно са последната бариера към безаконнието. Трябва да вървим дружно към една по-справедлива, демократична и съвременна България, в която виждат своето бъдеще свободни и почтени жители ", приключи речта си Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР