Днес сме насочили усилия в посока модернизация на Въоръжените сили,

...
Днес сме насочили усилия в посока модернизация на Въоръжените сили,
Коментари Харесай

Ген. Андрей Боцев към випускниците на Военната академия: Човешкият ресурс е най-същественият актив за сектор „Сигурност и отбрана“

„ Днес сме насочили старания в посока рационализация на Въоръжените сили, тъй като е значимо да разполагаме със модерно въоръжение и бойна техника, с цел да изпълняваме с убеденост конституционните си отговорности. Но знаем, че човешкият запас стои в основата на ръководството на процесите. Той е най-същественият актив за бранш „ Сигурност и защита “, а средствата, вложени в човешкия запас са извънредно скъпа инвестиция. “ Това съобщи през днешния ден, 31 октомври, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев в своето одобрение към дипломиращите се слушатели от втория випуск „ Ботевски “ на Военна академия „ Георги Стойков Раковски “.

„ Убеден съм, че ще демонстрирате своята готовност за командване и ръководство на войските, професионалната си подготвеност пред съдружните сътрудници и съдружници по време на учения и задачи, както и при работата си в структурите на НАТО и Европейския съюз “, безапелационен беше началникът на защитата.

На тържествения обред във Военната академия участва президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, който пожела на випускниците на Академията да не престават праволинейно да търсят нови познания и подходи през цялото си кариерно развиване.

Своите дипломи през днешния ден получиха 107 офицери – слушатели в шест специализации от компетентност „ Организация и ръководство на военните формирования на оперативно равнище ” от професионално направление „ Военно дело ”. Първенец на випуска е капитан ІІІ сан Христо Генчев от специализация „ Военноморски сили ”.

„ Работете с старание и самочувствие на доблестни командири и щабни офицери “, обърна се към випускниците и началникът на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов. Той ги поздрави за доста положителния резултат от положения пореден и безрезервен труд, като уточни, че слушателите от втория випуск „ Ботевски “ приключват с общ триумф 5,28, а слушателите от постоянната форма на образование – с отличен триумф 5,5. „ Вие сте почтени наследници и носители на славните обичаи по родолюбие и геройство, съхранени през годините “, съобщи генерал-майор Ангелов.

Първенецът, капитан III сан Христо Генчев благодари от името на випускниците на командно-преподавателския състав на Военната академия с думите: „ Тук ние, с помощта на професионализма и на богатия теоретичен и житейски опит на преподавателите, придобихме и развихме знания, които образуват у нас качествата на водачи и командири. Тук изградихме умения да се учим от личните си и непознати неточности и да се борим за фантазиите си. “

Със заповеди на министъра на защитата и на началника на защитата бяха наградени първенците на обособените специалности за реализирани отлични резултати в преодоляването на военните познания и умения. Командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков и началникът на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов връчиха дипломите на офицерите от втория випуск „ Ботевски “ на Военната академия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР