Днес следователите са влезли, взели са записи, разпитали са родителите,

...
Днес следователите са влезли, взели са записи, разпитали са родителите,
Коментари Харесай

Борисов останал потресен от поведението на лекарите към починалото дете

Днес следователите са влезнали, взели са записи, разпитали са родителите, очевидци. Те са снимали положението на детето и по какъв начин се държат секретарките и сестрите. Поведението им е извънредно. Затова съм толкоз покъртен. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Загреб във връзка умрялото от пневмония 3-годишно дете.

Припомняме, тази заран той подреди да бъдат отстранени шефовете на Педиатричната болница " Иван Митев ", болница " Лозенец " и Института за незабавна помощ " Н. Пирогов ".

Причината е гибелта на 3-годишно момченце , което бе разкарвано в три столични лечебни заведения без да е признато за лекуване. Накрая е умряло в " Пирогов ".

Премиерът заяви, че е бил на среща с родителите на умрялото детенце в Министерски съвет. Вчера по информация на bTV, резултатите от аутопсията на детето показвали, че пневмония е повода за гибелта на детето.
 Проверката в трите столични лечебни заведения удостовери повода за гибелта на 3-годишното дете
Проверката в трите столични лечебни заведения удостовери повода за гибелта на 3-годишното дете

Очаква се да излязат и резултатите от хистологичните проучвания

Миналата седмица стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е назначил инспекция в три столични лечебни заведения поради умрялото 3-годишно дете.

Относно номинацията на Доналд Туск за ръководител на Европейската национална партия той съобщи, че Туск е извънреден другар на България. " Помните какво одобрение изнесе на български език. С него сме другари, той е доста корав човек ", разяснява Борисов. По негови думи на ЕНП е необходим тъкмо подобен ръководител в този миг , напомняйки, че Туск е водач на партия, бил е министър председател, също така познава както Балканите, по този начин и цяла Централна и Източна Европа.
 Борисов изиска оставките на шефовете на
Борисов изиска оставките на шефовете на " Лозенец ", " Пирогов " и Педиатрията

Премиерът желае прокуратурата да си спомага с ВМА за експертизата

Очаква се новото управление на ЕНП да бъде определено на конгреса в хърватската столица, който стартира през днешния ден. Единственият претендент за поста е досегашният началник на Европейския съвет Доналд Туск.

Запитан дали дали Мария Габриел ще заеме мястото на Доналд Туск след избирането му министър-председателят уточни, че не обича да приказва авансово.

Относно коледните добавки за пенсионерите Борисов посочи, че страната не трябва да се подценява. 50 млн. за българските пенсионери, създали сме ги тъй че да си ги вземат за празниците, съобщи той, допълвайки, че през последните години заплатите в България са се повишили двойно.
 Кирил Ананиев краткотрайно в профил шефовете на три лечебни заведения
Кирил Ананиев краткотрайно в профил шефовете на три лечебни заведения

Отстранена е и лекарката, прегледала 3-годишното умряло дете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР