Днес следобед студенти II-ри курс, специалност Съдебна администрация“, катедра Право“

...
Днес следобед студенти II-ри курс, специалност Съдебна администрация“, катедра Право“
Коментари Харесай

Студенти гостуваха в Административен съд - Варна

 Днес следобяд студенти II-ри курс, компетентност " Съдебна администрация “, катедра " Право “ в Икономически университет – Варна, водени от техния преподавал доцент доктор Андрияна Андреева имаха среща с Председателя на Административен съд – Варна – арбитър Елена Янакиева. Съдия Янакиева срещна студентите с историята на административното правосъдие, с работата на административния арбитър и характера на делата, които се водят в административните съдилища; с типовете каузи, които преглеждат като въззивна и касационна инстанция. Председателят сложи акцент върху екипността в правосъдните сформира и значимостта на работата на деловодителите и правосъдните секретари. " Деловодителят и секретарят работят със съдията до крайния правосъден акт “ – акцентира арбитър Янакиева.

В своята среща със студентите арбитър Янакиева ги срещна по-подробно с това – що е изборно дело; с измененията в Изборния кодекс през последните 5 години, с постановени решения на Конституционния съд, свързани с изборните каузи. Спря се на това, по какъв начин предстои на инспекция изборният резултат при гласуването с преференции и по кое време се назначава математическа експертиза за инспекция на резултатите. " Съдът не е привързан с експертизата. Съдът преценя в цялост с всички останали доказателства. Разглежда в едно целия доказателствен материал по делото “ – означи Председателят в подтекста на мисълта си, че съдът е съдия и не трябва да чакаме, че неговите решения постоянно ще дават отговор на публичното мнение, тъй като съдът ползва Закона и е привързан с Конституцията на страната ни.

За неприкритост в общуването, по-добра осведоменост и повече познания за работата на съда моли арбитър Янакиева, като изрази подготвеност за провеждането и в бъдеще на взаимни начинания за практическо образование и директно запознаване с работата на съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР