Днес следобед ще внесем вота на недоверие. Това потвърди на

...
Днес следобед ще внесем вота на недоверие. Това потвърди на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП предлага цялостна промяна на модела в здравеопазването

Днес следобяд ще внесем вота на съмнение. Това удостовери на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с представители на Българския лекарски съюз, съобщи кореспондент на Novini.bg

На днешната среща обсъждахме проблемите в опазването на здравето, методите на ценообразуване, достъпа до опазване на здравето, отчетохме диспропроциите в бранша, демонополизацията на Здравната каса, сподели Нинова.

Постоянно се внушава на обществото, че опция на настоящия модел няма. Алтернатива има и за нас е значимо дали тя среща рецензии или рекомендации от разнообразни класи, които визира нашето предложение. Ние даваме различен метод. Не слагаме нещо заковано и да споделяме по този начин ще бъде, а желаеме мнението на оптимално доста хора, които употребяват здравни услуги.

Старо и изтъркано факсимиле е, че Българска социалистическа партия не предлага алтернива. Българска социалистическа партия предлага опция, в това число и в опазването на здравето. От Лекарския съюз чухме, че предлагаме съществена смяна, която не се случвала от 15 години. Не предлагаме кърпене на дупки, а цялостна смяна на модела в опазването на здравето.

От Българския лекарски съюз обявиха, че днешната среща е била извънредно потребна, изключително в частта за мястото на лекарите в опазването на здравето. Според съсловната организация един от главните проблеми в бранша е кадровият. Никоя промяна не може да се случи без решение на кадровия проблем, подчертаха от БЛС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР