Днес след временно разкъсване и намаление на облачността, по-късно през

...
Днес след временно разкъсване и намаление на облачността, по-късно през
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 28 ноември

Днес след краткотрайно скъсване и понижение на облачността, по-късно денем тя от запад още веднъж ще стартира да се усилва. Вечерта в северозападните региони, а през нощта против петък на доста места и в останалата част от страната ще превали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, изключително в източната половина от страната и температурите ще се покачат. Максималните ще бъдат сред 9° и 14°, в регионите наоколо до северните скатове на планините и в Югоизточна България до 17°, в София към 15°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца. През деня още ще се намали.
Над Черноморието облачността към обяд също краткотрайно ще намалее, само че през нощта против петък още веднъж ще се усили. Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-17°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е най-вече забележителна и над 2000 ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра - към 4°.
В петък ще има променлива облачност, сутринта към момента тук-там в Източна България ще превалява, след обяд краткотрайни валежи са вероятни на обособени места в планините. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад, в Дунавската низина ще е сдържан, краткотрайно и мощен. В събота облачността ще е променлива, по-често забележителна, тук-там ще има и валежи. Ще бъде прохладно и ще нахлува относително леден въздух. В неделя минималните температури ще са към нулата, оптималните - до 10°. Вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще отслабне, до вечерта ще се ориентира от юг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР