Днес скланяме глави пред героичната саможертва на хилядите български офицери,

...
Днес скланяме глави пред героичната саможертва на хилядите български офицери,
Коментари Харесай

Президентът в Девин: Трябва да сме единни във всяка достойна кауза

Днес скланяме глави пред героичната всеотдайност на хилядите български офицери, бойци и доброволци, които през паметната 1912 година отдадоха живота си, водени от заветен дълг да дарят независимост и вяра на своите кръвни братя и сестри, останали отвън рамките на родината. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си по случай отбелязването на 108 години от освобождението на Девин и района.

Държавният глава акцентира, че обществото ни е в дълг пред подвига на предците ни, сражавали се за свободата и за националното обединяване на България. Днес ние сме изправени пред нашата висока отговорност да бъдем единни във всяка почтена идея, да имаме вяра в силите си и дружно да качим напред, уточни Румен Радев.

На жителите на Девин президентът пожела да са почтени наследници на своите предшественици, да запазят богатите обичаи, паметта и духа на този прелестен български край и да го водят решително към разцвет и благополучие.

„ Като люлка на антична история Девин постоянно е бил привлекателен център и кръстопът на голям брой култури и по тази причина през днешния ден има своя богат исторически и културен образ “, съобщи още Румен Радев. Президентът открои огромните благосъстояния на региона – непокътната природа, животворни води и вековни гори, и прикани жителите да ги запазят, защото смисъла им от ден на ден ще нараства в забързаното ни всекидневие.

На площад „ Игор Юруков “ президентът одобри почетния строй на представителните армейски елементи, след което участва на тържествена заря-проверка.

По-късно президентът Румен Радев организира среща с кмета Здравко Иванов и с представителите на общинското управление. Перспективите за развиване на туризма и привличане на повече вложения в общината бяха измежду тематиките на срещата. Обща бе позицията за нуждата от действителна промяна в опазването на здравето, която да го направи по-достъпно за жителите, изключително в планинските градове и села.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР