Днес си отиде дългогодишният репортер Цветелина Атанасова. Новината съобщи БНТ.

...
Днес си отиде дългогодишният репортер Цветелина Атанасова. Новината съобщи БНТ.
Коментари Харесай

Почина репортерът Цветелина Атанасова

Днес си отиде дългогодишният кореспондент Цветелина Атанасова. Новината заяви Българска национална телевизия.

Атанасова посвети повече от 25 години от своята кариера на Българската национална телевизия.

"Днес си отиде репортерът на Българска национална телевизия и наш другар Цветелина Атанасова.

Цветелина Атанасова се гмуркаше в морето, с цел да ни опише за неговото запазване и подводните жители. Водеше ни към фаровете и тяхната "Светлина в безкрая ". Изкачваше планините и даваше персонален образец за опазването им. Смелостта и любознанието на Цвети я водиха и на Антарктида. С филмите за Белия континент ни направи съпричастни към проучванията на полярниците и ни сподели красивите залези "на края на света ".

Ще я запомним с нейната тактичност, безрезервност и авантюристичен дух. Светъл път, Цвети! ", написа Българска национална телевизия.

Показват торбичките по дъното на Черно море

Цветелина Атанасова е родена в Бургас. Завършила е Националната музикална академия „ Проф.Панчо Владигеров”, а по-късно и Нов български университет в Департамент „ Масови комуникации”със компетентност „ Продуценство”, както и „ Операторско майсторство” в Департамент „ Кино, реклама и шоубизнес “ в Нов български университет.

Български полярници се избавиха с надуваема лодка

Още една група български учени на Антарктида

От 1984 година е публицист в Българска национална телевизия. Автор е на повече от 100 документални кино лентата, сред които сериите „ Потънали черноморски пристанища”; ”Под морските вълни”; „ Акра – история сред вода и огън” (получил Годишна премия за принос в популяризирането на културно-историческото наследство”, 2013 г.); „ Солени сълзи”; „ Силата на Дамасцена”; ”Плачът на морето”; „ Черно море – орис и бъдеще”; ”Черно и бяло”; „ Пришълците” (получил Голямата премия на Mtel Media Master); „ 90 градуса южна ширина”.

Участвала е в екологични задачи в ЮАР, Мозамбик, Кения, Тайланд, както и в ХІХ-та и ХХIII-та Антарктически експедиции. Носител е на влиятелни награди от кинофестивали в България и чужбина, както и на отличие за повсеместен принос в опазването на Черно море на Програмата на Организация на обединените нации за развиване.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР