Днес щеше да навърши 62 години. Кралят на попа е

...
Днес щеше да навърши 62 години. Кралят на попа е
Коментари Харесай

Необичайният живот на Майкъл Джексън в 10 факта

Днес щеше да навърши 62 години. Кралят на попа е роден на 29 август 1958 година в американския щат Индиана като осмо от 10 деца в афроамериканско семейство от работническата класа. Прави първите си стъпки в музиката точно с роднините си –  татко му основава музикалната група Jackson 5 през 1964 година

Талантът на Джако е видян и соловата му кариера стартира няколко години по-късно, а през 80-те той към този момент е сензация. Върхът в професионалната му кариера е албумът " Трилър ", с който влезе в Книгата на върховете на Гинес със 110 милиона продажби в международен мащаб. Той има 15 награди " Грами ", както и 17 сингъла, достигнали номер едно по света.

Творчеството му е цяла ера в поп музиката, а приносът му към музикалния свят е непостижим. Въпреки това личността на артиста остава спорна и до през днешния ден – отвън сцената Майкъл Джексън притегля вниманието на медиите и почитателите си с медийни кавги, безчет пластични интервенции и даже обвинявания в полово  над деца. Вижте 10 неща, които може би не знаете за неговия плевел живот:

Поставя връх за известна персона, дарила най-вече средства за щедрост. Общата стойност на неговите дарения надвишава 300 милиона $. Той постоянно носи черна лента за ръка на обществени събития, с цел да припомня на хората за страдащите деца по света. Някои от песните му също са обществено ангажирани и засягат тематики като расизма, екологията и битката с предразсъдъците. На това са отдадени частите The Man in the Mirror, They Don’t Really Care about Us, Heal the World, Black or White и други

Видеото към шлагера му Billie Jean е първото от негър актьор, излъчено по MTV.



Майкъл е огромен фен на животните , по тази причина е и вегетарианец. имал необикновени домашни любимци – съжителствал с шимпанзе на име Бъбълс. Отглеждал е и боа с името Масълс и питон, кръстен Крашър.

Прозвището Кралят на попа получава  от Елизабет Тейлър, когато актрисата му връчва премия през 1989 година Тогава тя го анонсира като „ Кралят на поп, рок и соул музиката “, а купата бързо е призната от почитателите му, които стартират да вършат тениски със същия надпис.

Той е и принц – през 1992 година габонско племе му дава купата принц Майкъл Джексън Амаламан Анох.

Певецът е диагностициран с витилиго – хронично кожно заболяване, което визира по-малко от 1% от популацията на земята. То се показва в появяването на петна по цялото тяло, поради които Майкъл Джексън носи тежък грим. Лечението изсветлява кожата му още повече и го прави сензитивен към слънчевата светлина, по тази причина постоянно носи слънчеви очила. От аутопсията след гибелта му пък излиза наяве, че устните му са татуирани в розово, а веждите му – в черно, с цел да имат непрестанен цвят.

И още…
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР