Днес ще ви запознаем с едно страхотно масло - от

...
Днес ще ви запознаем с едно страхотно масло - от
Коментари Харесай

Етерично масло от чаено дърво

Днес ще ви срещнем с едно ужасно масло - от чаено дърво. То има безчет изгоди и се употребява за толкоз доста неща. В идващите редове ще ви представим 14 изгоди от него. Ето и малко потребна информация що е то чаеното дърво: Маслото от чаено дърво се получава от листата на чаено дърво. Чаеното дърво е кръстено от моряците от осемнадесети век, които правели чай, който мирише като индийско орехче от листата на дървото, израстващи по блатото югоизточно австралийско крайбрежие. Не бъркайте чаеното дърво с несвързаното общо чаено растение, употребявано за произвеждане на черни и зелени чайове.

Употреба

Маслото от чаено дърво може да се употребява за грижа за естествената хубост, здравето и за подготвяне на почистващи артикули, които не съдържат рискови химикали. Маслото от чаено дърво може да се употребява по следните способи:

1. Природен войник ​​за акне

Една от най-често срещаните използва на масло от чаено дърво през днешния ден е в продуктите за грижа за кожата, защото се смята за едно от най-ефективните средства за домашно лекуване на акне. Можете да извършите домашно нежно измиващо средство посредством разбъркване на пет капки чисто етерично масло от чаено дърво с две супени лъжици недопечен мед. Просто нанесете сместа на лицето си, оставете я за една минута и я изплакнете с топла вода.

2. Подобряване на псориазис и екзема

Маслото от чаено дърво може да помогне за облекчение на доста типове инфектиране на кожата, в това число и за лекуване на естествена екзема и за понижаване на псориазис. Просто смесвайте една чаена лъжичка кокосово масло, пет капки масло от чаено дърво и пет капки лавандулово масло, с цел да извършите собствен личен лосион или сапун.

3. Повишете здравето на косата

Маслото от чаено дърво се оказва доста потребно за здравето на косата и скалпа. Както кокосовото масло за косата, маслото от чаено дърво има способността да успокоява сухия, лющещ се скалп и да отстранява пърхота. За да извършите шампоан, смесете няколко капки етерично масло от чаено дърво с гел от алое вера, кокосово мляко и други етерични масла като лавандуловото масло.

 Етерично масло от чаено дърво pixabay

4. Естествено лекуване на въшки

За да се отървете от въшките, комбинирайте 3 супени лъжици кокосово масло с 1 чаена лъжичка масло от иланг иланг и масло от чаено дърво. Нанесете тази примес на скалпа, като го масажирате добре. След това срешете косата си добре, покрийте главата с шапка и оставете за два часа. След това още веднъж срешете косата и измийте.

След това комбинирайте 2 чаши ябълков оцет и 1 чаша вода и изсипете сместа в спрей бутилка. Напръскайте този разтвор на косата. След това изплакнете косата. Последната стъпка е да нанесете малко кокосово масло, без да го измивате. Трябва да вършиме това на всеки 5-10 дни, в продължение на няколко седмици, с цел да сте сигурни, че сте се отървали от въшките и яйцата им.

5. Естествен домашен почистващ препарат

Друг приказен метод да употребявате маслото от чаено дърво е като препарат за разчистване. Маслото от чаено дърво има мощна антимикробна интензивност, която може да унищожи неприятните бактерии във вашия дом. За да извършите домакински препарат от масло от чаено дърво, смесете 5-10 капки чаено дърво с вода, оцет и 5-10 капки етерично масло от лимон. Можете да употребявате този " препарат " за разчистване на кухня, баня, плочки, кухненски уреди и други.

6. Освежител за пералня

Маслото от чаено дърво има антибактериални свойства, по тази причина работи отлично като натурален ароматизатор за перални. Просто прибавете 5-10 капки масло от чаено дърво във вашата пералня. Можете също по този начин да почиствате кърпи, килими и други със примес от масло от чаено дърво, оцет и вода.

 Етерично масло от чаено дърво pixabay

7. Борба с гъбички

Поради способността си да убива паразити и гъбични инфекции, маслото от чаено дърво е превъзходен избор за потребление при гъбички на нокътя ( онихомикоза), гъбички на стъпалото и трихофития. Поставете 2-5 капки неразредено масло от чаено дърво върху засегнатата област, като употребявате чист памучен тампон. За упоритите гъбички, можете да смесите маслото от чаено дърво с натурално противогъбично масло от риган. Маслото от чаено дърво също е потребно за лекуване и премахване на брадавици, тъй че просто поставяйте няколко капки масло от чаено дърво непосредствено върху региона, в продължение на 30 дни, един път или два пъти на ден.

8. Без миризма на краката

Тук още веднъж идва на помощ антибактериалното свойство на маслото от чаено дърво. Ако имате проблем с миризмата на краката, маслото от чаено дърво е добър избор. Комбинирайте към половин чаена лъжичка кокосово масло и 2-3 капки масло от чаено дърво и масажирайте краката си с тази примес.

Можете също по този начин да опитате моята ексфолираща рецепта за разчистване на краката, която ще остави краката ви гладки и без аромат. За да премахнете миризмата на обувки, прибавете 5-10 капки масло от чаено дърво в спрей, запълнен на половина с вода и напръскайте вътрешността на обувките си. Това работи и за спортно съоръжение.

9. Убийте мухъла

Често срещан проблем, който доста хора имат в домовете си, е мухълът. Мухълът е токсин, който се отразява зле на здравето ни. Помислете за закупуване на дифузер. По този метод маслото от чаено дърво ще се разпръсва във въздуха и ще се бори с мухъла. Също по този начин, можете да разпръснете масло от чаено дърво върху пердета за баня и във вашата перална машина, съдомиялна машина или тоалетна, с цел да унищожите мухъла и други бактерии.

10. Естествен дезодорант

Можете да употребявате масло от чаено дърво, с цел да премахнете миризмата на тялото. Маслото от чаено дърво има антимикробни свойства, които унищожават бактериите по кожата, които предизвикват миризмата на тялото. Можете да извършите домакински дезодорант от масло от чаено дърво, като смесите няколко капки масло от чаено дърво с кокосово масло и сода за самун.

11. При рани

Маслото от чаено дърво е съвършената съставна част в домашно подготвен мас заради неговите антибактериални и противогъбични свойства. Първо промийте раната, по-късно сложете 1-3 капки масло от чаено дърво и превържете, с цел да се предпазите от инфекции.

 Етерично масло от чаено дърво pixabay
12. Естествена паста за зъби за джука хигиена
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР