Днес ще ви разкрием как да го прилагате като средство

...
Днес ще ви разкрием как да го прилагате като средство
Коментари Харесай

Какви са ползите от аспирина за косата ви?

Днес ще ви разкрием по какъв начин да го прилагате като средство за по-здрава коса

Грижата за косата е от изключително значение за отличния ѝ и здрав тип. Особено внимание би трябвало да обърнем на косата си при промяната на сезоните, а последствията от ковид върху нея също не са за подценяване. Но за благополучие има някои домашни способи и лекове, които могат да спомогнат за нейния по-добър и здрав тип. За задачата отлично средство е да вземем за пример аспиринът. А по какъв начин да го използваме и какви са резултатите от използването му за косата ни, прочетете в идващите редове, споделени от.

Какви са изгодите от аспирина за косата?

Аспиринът като се изключи че се използва като болкоуспокояващ медикамент, се употребява и в козметиката, а през днешния ден ще ви разкрием по какъв начин да го прилагате и като средство за по-здрава коса.

Знаете ли да вземем за пример, че Дженифър Анистън мие косата си с аспирин в шампоана? Всички знаем какъв брой сияйна наподобява постоянно нейната коса. Може би повода се крие точно в тази хитринка.

Защо аспиринът има удобно въздействие върху скалпа и косата?

Ефектът му се дължи на ацетилсалициловата киселина, на която се основава и медикаментът. Тя се разполага по повърхността на космените люспи и запълва кухините, като възвръща линията и здравината на косата, както и може да спомогне при косопад посредством намаляването му.

Експертите по тематиката извеждат няколко потребни въздействия от приложението на аспирина върху косата:

• Против косопад;

• Възстановява развалените области на скалпа;

• Възвръща естествения искра на косата;

• Понижава омазняването;

• Спомага при проблеми като пърхот;

• Увеличава здравината.

Как да използваме резултатите на аспирина за косата?

Натрошете 3 таблетки аспирин и ги разтворете в към 15 мл шампоан или еликсир за коса, които по принцип употребявате. След което нанесете получената примес вместо дадения чист артикул, втрийте с масажни придвижвания и изплакнете щедро с вода. Косата би трябвало да бъде влажна.

Ако се стремите към повече размер на косата, използвайте 4 натрошени аспирина с 2 жълтъка, смесете и нанесете на влажна коса като маска. Постойте с маската към 20 мин и изплакнете с запарка от влака. По този метод косата ви ще резервира размера си най-малко 3 дни.

Ако желаете да стимулирате растежа на косата си, натрошете 3 таблетки аспирин и ги втрийте непосредствено в скалпа си в продължение на 5 мин. Косата би трябвало да бъде суха, а след втриването я изплакнете добре с запарка от лайка. За оптимални резултати практикувайте този способ три пъти в седмицата.

Тези способи са противопоказни при бременни и кърмещи дами, себореен дерматит, псориазис, суха коса и при проблеми с кръвосъсирването.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР