Днес ще Ви разкажем за наличните естествени средства, които могат

...
Днес ще Ви разкажем за наличните естествени средства, които могат
Коментари Харесай

Беше ми писнало да чистя плевелите, докато един ден не ме светнаха за ТЕЗИ СЪВЕТИ – вече всичко е толкова лесно, няма и тревичка

Днес ще Ви разкажем за наличните естествени средства, които могат да оказват помощ за унищожаване на този проблем – плевелите в градината.

Сода

Ако се дразните от плевелите, които порастват между фугите, плочките на улицата и други сходни места, содата е съвършен инструмент. Просто поръсете тези места и омразните растения няма да порастват там.

 хербициди

Сол

Можеш ли да направиш знамение разтвор от разредена 1 чаша сол в 2 чаши вряща вода. Изсипете сместа към своите насаждения и там повече няма да поникнат плевели. Също по този начин, можете просто да поръсвате със сол нежеланите растения – те дълго време няма да ви тормозят. Солта освен убива бурени, само че и защищава от появяването на нови.

 хербициди

Оцет

Сипете количество оцет в спрей бутилка и пръскайте плевелите, като обръщате огромно внимание на корените. Направете това доста деликатно, защото ако напръскате и засадените растения, те също ще изсъхнат, като плевелите.

 безвредни чрез бурени

Водка

Смесете 30 мл водка, няколко капки течен сапун и 2 чаши вода. Изливате в спрей-бутилка и се пръскат плевелите,  които са огрявани от слънцето. Така, те изсъхват и за дълго време няма да порастват. За растения, които порастват на сянка, този инструмент няма да работи.

 безвредни чрез бурени

Мулчиране

Способът на надзор над плевелите, спомага по доста добре прочут метод – мулчиране с органични или неорганични материали. Плевелите не могат да порастват, защото няма да получат слънчева светлина.

 безвредни чрез бурени

Хербициден сапун

Спомняйки си за свойствата на оцета и солта независимо, да не приказваме какъв брой дейно средство става от тях, като се смесят. За да се направи хербицид, смесете равни елементи сол, оцет и  настърган сапун. Напръскайте със сместа плевелите и не след дълго, сами ще се убедите в резултата.

 средства от плевелите с ръцете си

Царевично брашно

Този артикул предотвратява развиването на растенията от семената. Определен тип глутен в състава му работи като един тип заключване на покълването. Ето за какво, най-подходящо да се употребява този механизъм в средата на лятото, когато културните растения са към този момент пораснали и това значи, че няма да има заплаха за тях.

 средства от плевелите с ръцете си

Не забравяйте да споделите тези скъпи препоръки с приятелите си.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР