Днес ще ви разкажем за един любовен триъгълник, който се

...
Днес ще ви разкажем за един любовен триъгълник, който се
Коментари Харесай

В любовния триъгълник всички ъгли са остри - за един от най-големите холивудски скандали на всички времена

Днес ще ви разкажем за един любовен триъгълник, който се възприема от мнозина като холивудски фарс. За един прочут артист, който се развежда с не по-малко известна от него актриса и я изоставя с двете им дребни деца, с цел да се ожени допустимо най-бързо за тяхната най-хубава другарка, която също е известна актриса.

Звучи комплицирано и нелогично, нали? Е, в случай че споменем името на съдбовната трета жена, някои късчета от пъзела може би ще си дойдат на мястото...

Животът на Елизабет Тейлър е изпълнен с доста завършения, пристрастеност, комизъм и обич. Определено вдъхновяваща персона по доста параграфи!

Животът я изтласква толкоз рано към светлината на прожекторите, че ѝ се постанова да порасне доста бързо. И това порастване включва присъединяване в сантиментални филми с мъже, които са доста по-възрастни.
Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи 6 фотоси  Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи  Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи  Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи  Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи
Разводът на Еди Фишър и Деби Рейнолдс и скорошната му женитба с Елизабет Тейлър не са детайли от сюжет на остарял френски филм, а действително стичане на събитията. А историята става още по-завладяваща, откакто двете актриси се срещат години по-късно и "поправят " другарството си. Но дано стартираме изначало.

Фишър и Рейнолдс се срещат за първи път в чужбина, до момента в който забавляват американските бойци по време на Корейската война, като другарството сред Елизабет и Деби към този момент е реалност. Самата Рейнолдс признава пред екипа на списание People следното:

Отидох в MGM (американска компания за разпространяване на филми и сериали), Лиз беше там преди мен, а звездата ѝ към този момент изгряваше. Засичахме се в учебно заведение. Аз бях аматьорка, маниерите ни бяха доста разнообразни, само че все пак намерихме общ език, тъй като аз бях във екстаз, че вървя в едно учебно заведение с Елизабет Тейлър. И в случай че има някой, който твърди, че това не би се случило с всекиго другиго на мое място, лъже. Или е кьорав.
Вдъхновяващата Елизабет Тейлър - 15 обичани цитати на безконечната киноикона 15 фотоси  Вдъхновяващата Елизабет Тейлър - 15 обичани цитати на безконечната киноикона  Вдъхновяващата Елизабет Тейлър - 15 обичани цитати на безконечната киноикона  Вдъхновяващата Елизабет Тейлър - 15 обичани цитати на безконечната киноикона  Вдъхновяващата Елизабет Тейлър - 15 обичани цитати на безконечната киноикона
Приятелството сред тримата заздравява с годините, изключително след сватбата на Деби и Еди през 1955-та. Година по-късно се ражда и дъщеричката им - Кари Фишър (да, познаваме я като прелестната принцеса Леа от Междузвездни войни). По това време Фишър към този момент е един от най-известните млади артисти през 50-те години на предишния век. Прави огромен пробив на огромния екран с филмите "Two weeks with love " (1950) и "Singing in the rain " (1952).

През първите години на брака им двойката постоянно са фотографирана с приятелката им Елизабет Тейлър и тогавашния ѝ сътрудник, филмовия продуцент Майк Тод:

 елизабет тейлър Getty

Елизабет Тейлър се венчае за него през 1957 година, а Деби и Еди са кумове. Четиримата са толкоз близки, че, когато Рейнолдс ражда наследник година след сватбата, го кръщава Тод в символ на надълбоко почитание.

За страдание, единствено няколко седмици по-късно Тод старши умира трагично в самолетна злополука. Елизабет е трябвало да пътува с него, само че отхвърля в последния миг поради простуда. Фишър захвърля всичко, с цел да отиде при актрисата и да я поддържа в сложния миг. След месец се разделя със брачната половинка си, с цел да бъде единствено и само с новата дама на сърцето си.

 елизабет тейлър Getty

Разводът и непредвиденото съставяне на звездния любовен триъгълник са обект на извънреден интерес от страна на жълтата преса. Нещо повече, събитията са етикирани като "един от най-големите кавги в историята на Холивуд ". Синът им Тод, написа в записките си години по-късно:

Светът беше покъртен. Взаимоотношенията на Еди и Елизабет бяха опорочени. Еди беше разгласен за презрян опотрюнист, а Елизабет - за лека жена, която разрушава фамилии. Деби беше положителното момиче, почтената жертва и самотната майка, която плуваше в море от състрадание и благосклонности.

Интересът към обстановката се усилва и доближава своя пик, когато актуалната брачна половинка се съгласява на бърз бракоразвод след година, с цел да може двамата влюбени да се венчаят:

Никога не съм се чувствала огорчена поради Елизабет. Един мъж не оставя една жена поради друга, в случай че в действителност не желае да си тръгне. Когато Майк Тод умря, аз изпратих Еди, с цел да утеши Елизабет. Мисля, че тя в никакъв случай не го е обичала. Имаше потребност от някого, с цел да не бъде сама в скръбта си.

Сватбата се състои скоро по-късно. Младоженците декларират, че меденият им месец ще продължи 40 години.

 елизабет тейлър Getty

И по този начин, до момента в който кариерата на двете актриси процъфтява, репутацията на Фишър е вечно белязана от решението му да изостави жена с две деца поради една от най-желаните актриси в Холивуд. С една дума, кариерата му е унищожена. Не оказва помощ и молбата за бракоразвод на Тейлър, която идва пет години след първата им брачна нощ. По това време актрисата работи с Ричард Бъртън за кино лентата "Клеопатра " (1963) и сред тях избухва пламенна, неконтролируема взаимна обич.

Рейнолдс също се омъжва наново за милионера Хари Карл през 1960-та. Развежда се с него 13 години по-късно поради деструктивната му взаимозависимост към хазарта. Никога не се сдобрява с Фишър.

 Елизабет Тейлър Getty

Ледовете сред дамите в любовния триъгълник стартират да се топят с годините. Тейлър предлага леговище на Деби по време на терористичния атентант в Ню Йорк през 2001 година. Същата година вземат участие дружно в комедийния филм These Old Broads. Във кино лентата като че ли играят самите себе си - сюжетът е за две дами, които са се борили в предишното за вниманието на мъж на име Фреди. Не след дълго Деби получава своето дълго чакано и откровено опрощение от Елизабет.

Рейнолдс признава, че не желае да прочете и ред от записките на някогашния си брачен партньор, издадени през 1981, в които той написа, че бракът им е бил жертван доста преди аферата с Елизабет:

Нищо от това не е истина. Не желая да чета книгата, тъй като не желая да се смущавам. Опитвам се да не го ненавиждам. Той е татко на децата ми.

Фишър се дами още три пъти. Славата му продължава да залязва. Умира през 2010-та поради затруднение след интервенция на тазобедрената става.

Междувременно другарството сред Деби и Елизабет става все по-силно. Когато Тейлър умира през 2011-та, завещава на приятелката си чифт сапфирени обеци, гривна и колие. Рейнолдс си отива от този свят през 2016-та, ден след гибелта на щерка си от Фишър - Кари.

И, вместо умозаключение, дано си напомним мъдрите думи на самата Деби:

"Трябва да се запитаме какъв е смисълът на живота и дали си заслужава. Дали той си заслужава? "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР