Днес ще ви прошепна една тайна. Скрита пред очите на

...
Днес ще ви прошепна една тайна. Скрита пред очите на
Коментари Харесай

Портрет на Веласкес за 1 милиард може да се види срещу 14 евро в Рим

Днес ще ви прошепна една загадка. Скрита пред очите на всички в центъра на Рим. Доколкото може да се скрие замък с повече от 1000 стаи. Галерия “Дория-Памфили” изненадва с превъзходни шедьоври и незабравими интериори на Виа дел Корсо 305. Понякога тя несправедливо остава в сянката на по-посещавани забележителности на Вечния град като ватиканските музеи или вила “Боргезе”. Но това е единствено от изгода на отдадените, които могат да я прегледат умерено, без туристическо стълпотворение.

Дворецът е един от дребното частни покои в италианската столица. Част от него се населява от наследниците на аристократичната фамилия. Може би по тази причина под бюстовете на римски патриции в преддверието се зареждат две електрически суперколи.

Най-голямата част от постройката е приютила забележителна сбирка, събирана с епохи. 650 шедьоври, измежду които платна на Караваджо, Тициан, Рафаело, Веласкес и статуи на Бернини.

Най-голямата частна изложба в Италия принадлежи на принц Джонатан и принцеса Гезине. Когато се раждат те, не са братче и сестриче и даже нямат фамилни имена. Две дечица без родители, едни от многото, появили се в Англия вследствие възбраната на абортите. През 60-те години на предишния век Ориета Дория Памфили, последната принцеса със синя кръв от знатното италианско семейство, ги осиновява от католическо сиропиталище в Лондон със брачна половинка си Франк Погсън, някогашен офицер от английския кралски флот.

 Портретът на папа Инокентий X от испанския живописец Диего Веласкес
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР