Днес ще ви представим рецептата за турско тесто с мая!

...
Днес ще ви представим рецептата за турско тесто с мая!
Коментари Харесай

Турско тесто с мая: нежно, пухкаво и много ароматно

Днес ще ви представим рецептата за турско тесто с квас!

Класиката в турската кухня са патладжаните, боба, пилафа и, несъмнено, сладките изкушения. Но безусловно всички ястия, с изключение на десертите, се сервират с мирис самун. В Турция той заема главно място на всяка маса, не може да бъде пропуснат и изхвърлен. Не е изненадващо, че турските тестени произведения по този начин вкусно се топят в устата ви. Турското тесто с квас е станало известно по целия свят и през днешния ден на драго сърце ще споделим рецептата му с вас.

Сладки кифлички, рула и пайове, приготвени на основата на това тесто, са забележителни със своята феноменална мекост и прелестен мирис. Газираната вода играе значима роля: тя насища тестото с въздух, а дрождите го карат да бухне доста по-ефективно. Излишно е да споделяме, че  тестото увеличава размера си няколко пъти?

Съставки:

Пшенично брашно – 950 грамаГазирана вода – 200 мл Прясно мляко – 200 мл Мая – 7 грама Захар – 2 супени лъжициСлънчогледово олио – 200 мл Сол – 1 супена лъжица

Начин на подготвяне:

Разтворете солта и захарта в млякото, по-късно прибавете газираната вода и олиото.Пресейте брашното със сухата квас и ги прибавете към течната примес. Замесете меко тесто, покрийте го с фолио и го оставете на топло място за час и половина.След час и половина тестото ще би трябвало да се омеси още веднъж и да се сложи на топло място, покрито с фолио (или влажна кърпа) за още един час. Тестото може да се употребява незабавно или да се остави в хладилника. След три дни ще остане свежо и ароматно.

Текстурата е единствено половината от тайната, усетът играе също толкоз значима роля. Всички типове пирожки с несладък заряд ще бъдат доста по-добри единствено в случай че се подготвят от тестото с газирана вода. Подобен резултат на пухкавост се реализира и от японските майстори благодарение на брашно.

Вижте още: Вдъхнете нов живот на картофеното пюре: Кнедли с кайма

Ако ви харесва рецептата за това вкусно турско тесто с квас, не забравяйте да я споделите с приятелите си! И наложително си запишете рецептата!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР