Днес ще ви предложим вкусна и деликатна рецепта за торта,

...
Днес ще ви предложим вкусна и деликатна рецепта за торта,
Коментари Харесай

Рецепта за вкусна шоколадова торта

Днес ще ви предложим вкусна и деликатна рецепта за торта, която ще се хареса на всички фенове на шоколада. Независимо кой вид предпочитате - бял, млечен или черен, тази торта може да бъде направена с всеки от тях:
Необходими артикули за подготвяне на блатове в шоколадова торта:
пшенично брашно - 100 гр.
захар - 30 гр.
мрачен шоколад - 100 гр.
масло - 100 гр.
ванилия
сол - 2-3 гр.
яйца - 4 бр.
бакпулвер за тесто - 10 гр.
захар (за протеини) - 130 гр.

Приготвяне на шоколадова торта
Започнете с отделянето на белтъците от жълтъците. След това прибавете масло към жълтъците (за предпочитане оставете го на стайна температура), разбийте ги, прибавете сол и авансово разтопен шоколад.
В обособен съд разбийте захарта (130 гр.) с белтъка, до момента в който се образува гъста пяна.
Пресейте брашното. След това прибавете ванилията, бакпулвер и разбъркайте. Накрая прибавете към получената смесшоколадовата маса, разрушения белтък и разбъркайте всичко на ръка.
Щом сте подготвени с разбиването, вземаме подобаващ съд за печене (с диаметър ~ 25 см). Намажете с масло и разстелете полученото шоколадово тесто. Поставете във фурната и печете за половин час на 160 градуса (готовността може да се ревизира с шишче).
Когато е подготвен блатът, оставете да се охлади до стайна температура и извадете деликатно от формата. Нарежете блата на две по средата. Когато сте подготвени, поръсете пандишпановия кекс с маслен ликьор и го поставете във фризера за известно време, до момента в който приготвите муса.
Съставки за подготвяне на шоколадов мус:
шоколад 200 гр. по ваш избор
 Шоколадов къс с банани Шоколадов къс с банани
Днес ще ви срещнем с рецепта за шоколадова бананова торта. Рецептата не е доста комплицирана, само че въпреки всичко си коства напъните. И по този начин, дано з...
сметана - 200 гр. 
- масло - 30гр.
- желатин - 8 гр. за всеки мус
- ликьор - 50мл
Метод за подготвяне на мус:
 Идея за вечеря: Запечено сирене със смокини и ядки Идея за вечеря: Запечено сирене със смокини и ядки
Предлагаме ви една бърза концепция за вечеря, която ще ви отнеме не повече от 30 минути. Необходими са ви: 400 г краве сирене 4 листа точ...
Желатинът би трябвало да се накисне в малко студена сметана (30-50гр). 
След това вземаме останалата сметана и разбийте, до момента в който се образува гъста примес. 
Загрейте шоколада на слаб огън, дружно с маслото и бъркайте непрестанно. След като шоколадът и маслото се разтопят изцяло, прибавете желатина, който към този момент би трябвало да е бухнал и загрейте още веднъж, до момента в който желатинът се разтопи напълно. Не го оставяйте да заври. След това, изсипете ликьора и като разбърквате, оставете леко да се охлади.
Време е да извадите блата. Намажете го на един или два пласта по ваше предпочитание. 
Може да извършите и глазура от шоколад, масло и сметана. Загрейте сметаната и маслото, до момента в който заврат. Изсипете получената глазура върху тортата, накланяйки формата в разнообразни направления. Така въпросната ще се разпределите отмерено.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР