Днес ще ви предложим една рецепта, която е идеална за

...
Днес ще ви предложим една рецепта, която е идеална за
Коментари Харесай

Баница на тиган - това е идеалната закуска за уикенда!

Днес ще ви предложим една рецепта, която е идеална за фамилна закуска за почивните дни в края на седмица. Баница на тиган! Става ужасно бързо, става ужасно вкусно! Недоволни няма да има, в противен случай – ще ви желаят в допълнение.

Ето и какви артикули са ви нужни: за тестото – 2 чаени чаши брашно, 250 мл вода, 1 чаена лъжичка сол; за плънката – 1-2 стръка праз, сол и черен пипер на усет, 1-2 супени лъжици олио. Предлагаме ви плънка с праз, само че тя може да бъде друга по ваш усет и предпочитание.

Ето единствено няколко разновидността – сирене, извара с яйца, кайма, дайте късмет на фантазията си да се развихри.
Започнете с тестото – омесете го от изброените артикул. Необходимо е да се получи по-твърдо. Покрийте го с забрадка и го оставете да си почине
Тази рецепта е пъклен лесна, а баницата става неземно вкусна Баницата е ястие, което всеки от нас е опитвал.
През това време нарежете ситно праза, посолете и оставете да престои, с цел да пусне сока си. Изстискайте го, осолете на усет, прибавете черен пипер и олио. Разделете тестото на 6 равни елементи. От всяка част разточете колкото можете по-тънка кора.

Намажете кората с малко олио, а от горната страна поставете от плънката с праз. Направете един прорез от средата на тестото на открито. Започнете да сгъвате. Така се действа с всички кори. Сложете на огъня тиган, в който сте поставили малко олио, и оставете да се загрее добре. След това изпържете баничките до зачервяване от двете страни. Покрийте ги, до момента в който изстинат, след което зарадвайте фамилията си с хубавата закуска! Добър апетит
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР