Днес ще стане ясна присъдата за атентата в Сарафово. От

...
Днес ще стане ясна присъдата за атентата в Сарафово. От
Коментари Харесай

Произнасят присъдата за атентата в Сарафово

Днес ще стане ясна присъдата за атентата в Сарафово.

От 10.30 ч. 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще прегледа делото против Мелиад Фарах, Хасан Ел Хадж Хасан за тероризъм.

Припомняме, че прокуратурата изиска пожизнен затвор без право на подмяна за атентаторите.

Събраните писмени, гласни и материални доказателства сочат по безапелационен и безспорен метод, че Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж са авторит е на проведения терористичен акт против израелски туристи на българска територия, пледира прокуратурата.

Налице са доказателства, че двамата подсъдими, както и атентаторът с френско и ливанско поданство Мохамад ел Хюсеини , са имали връзка с шиитската формация Хизбула.

News.bg напомня, че: 1 българин - водача на рейса Мустафа Кьосов на 36 години фамилен с 11 годишно дете от село Юруково, 5 израелски туристи от Ришон ле Цион, Петах Тиква, Акра и атентатора, ранени са 35 души, 4 доста тежко, 18 тежко и останалите леко ранени.
 Прокуратурата желае пожизнен затвор за атентаторите в Сарафово Обновена
Прокуратурата желае пожизнен затвор за атентаторите в Сарафово

Взривното устройство е било конструирано още от радиоапарат

Една по-леко ранените бе българка - служителка на туристическата компания " Ортана ", посрещаща израелците . Освен 3-мата най-тежко ранени израелци всички останали 32 са върнати неотложно в Израел със специфичен израелски аероплан без да са съответно разпитани от българските управляващи.

Подсъдими задочно са двама ливански жители - Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, които към този момент с алена бюлетина на " Интерпол ". И до в този момент няма прогрес по издирването им. Те са привлечени задочно в наказателния развой и са упрекнати като помагачи на самовзривилия се Мохамед Хасан ел Хюсейни.

Въпреки напъните на Интерпол, Европол, всички западни разследващи служби и на израелските спецструктури и до през днешния ден те не могат да бъдат доставени на българското правораздаване, с цел да бъдат съдени постоянно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР