Днес ще се задържи ветровито. Това съобщи за Агенция „Фокус“

...
Днес ще се задържи ветровито. Това съобщи за Агенция „Фокус“
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 19 юли

Днес ще се задържи прохладно. Това заяви за Агенция „ Фокус “ Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Ще духа сдържан краткотрайно до мощен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива и до среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, основно в източната половина от страната, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, за София към 24°.

По Черноморието облачността ще е забележителна, основно в следобедните часове, ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан до краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините облачността ще е променлива, след обяд ще е по-често забележителна и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 10°.
Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца и ще е без основна смяна.
В петък ще продължи да духа сдържан вятър от запад-северозапад. Ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там кратковременно ще превали. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°. През почивните дни ще доминира слънчево време. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места едва ще превали. Още в събота северозападният вятър ще отслабне, а в неделя ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Температурите ще се покачат и в неделя оптималните ще бъдат сред 30° и 35°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР