Днес ще се задържи облачно, в равнините и низините –

...
Днес ще се задържи облачно, в равнините и низините –
Коментари Харесай

Слабо затопляне на времето

Днес ще се задържи облачно, в равнините и низините – и мъгливо, на обособени места – със слаби валежи от дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има в източните региони. Ще духа слаб югоизточен, в Източна България - южен вятър.


Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, по морския бряг малко по-високи, оптималните най-вече сред 8° и 13°. В София минимална 3°, оптималната към 9°.

В планините ще има забележителна облачност. Преди обяд на обособени места по високите елементи на планините ще превали слаб сняг, само че денем облачността краткотрайно ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 4°, на 2000 метра – към минус 1°.

В събота от запад на изток ще има превалявания от дъжд, над към 1500 м - от сняг. Югозападният вятър ще се смени със северозападен, ще бъде сдържан, само че в неделя последователно ще отслабне. Облачността ще е променлива, сутринта в източните региони към момента е допустимо да превалява слаб дъжд, само че бързо ще спре.

В понеделник вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Покрай Дунав, в котловините и тук-там в Горнотракийската равнина ще бъде с мъгли, ниска облачност и понижена видимост, които от ден в ден ще се задържат все по-дълго и температурите там ще остават по-ниски. В останалата част от страната ще бъде най-вече слънчево, ще се затопли сензитивно, изключително в планините и припланинските региони, където температурите ще бъдат доста по-високи от нормалните за втората половина от декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР