Днес ще се задържи хладно за края на май месец.

...
Днес ще се задържи хладно за края на май месец.
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 30 май

Днес ще се задържи хладно за края на май месец. Ще духа слаб, в Дунавската низина – до сдържан югозападен вятър. В утринните часове облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Около и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания, като в обособени региони от Югозападна България те ще са интензивни. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 17° и 22°. Атмосферното налягане едва ще се намали и ще бъде по-ниско от междинното за месеца. Това заяви за Агенция " Фокус " Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието преди обяд облачността ще е раздрана. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 18°-22°. Температурата на водата е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.
През последния ден от май и първите дни на юни времето ще се задържи хладно за интервала. Въздушната маса ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че облачността по-често ще бъде забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони след обяд интензивни и съпроводени с гръмотевици. В неделя вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до сдържан, преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 17° и 22°. В понеделник вятърът ще отслабне, дневните температури едва ще се намалят. Остават изискванията за превалявания. Във вторник от североизток ще стартира да нахлува още малко по-хладен въздух. Отново ще има краткотрайни превалявания, тук-там краткотрайно интензивни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР