Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места

...
Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места
Коментари Харесай

Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност

Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. На обособени места, основно в източните региони ще има обилни количества и градушки. След обяд от северозапад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно до мощен и с него ще нахлува студен въздух. Максимални температури сред 27° и 32°, в югоизточни региони до 35°, в София към 27°.

 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, тук-там интензивни превалявания дъжд с гръмотевични стихии. Ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е мощен. Максимална температура на 1200 метра към 23°, на 2000 метра към 15°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 28°-30°. Температурата на морската вода е 27-28°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР